Çişmetre ile patronlar daha huzurlu!

Tuvalet Sınırlandırma Sistemi sayesinde uzun ve sık tuvalet ziyaretleri çalışana maaş kesintisi olarak dönecek.

soL (HABER MERKEZİ) Personel Devam Kontrol Teknolojileri ve Güvenlik Sistemleri üreten bir firma olan Perkotek şirketler için personelin tuvalette geçirdiği zamanın kaydedilmesini sağlayan bir sistem geliştirmiş. Firmanın İnternet sitesinde (http://www.perkotek.com.tr) bu ürünün tanıtımında, "Patronların ve yöneticilerin hedefleri arasında, personelin mesai saatleri içerisinde maksimum performansla çalıştırılması ve azami verim sağlanmasıdır. Birçok işyerinde personelin giriş ve çıkışını kontrol eden sistemler zaten mevcuttur. Peki ya tuvalette geçirilen vakit!" şeklinde fırsatçı ve cince bir tanıtım var.

Ya tuvalette geçirilen vakit? Tuvalet bahanesiyle sigara içiliyorsa, arkadaşlarla laf yapıp, keyif yapılıyorsa eğer? İşte bu sistem, tüm tuvalet zamanınızı, tuvalete gitme sayınızı, tuvalet ziyaretlerinde geçirdiğiniz vakti kaydedecek. Örneğin, günlük bir uzun ve üç kısa ziyaret sınırlarını aşıyorsa bir eleman, bu sapma performans düşüklüğü bilgisi ya da maaş kesintisi olarak İnsan Kaynakları yönetimine otomatik olarak aktarılacak.

Bu firmanın işçilerin çalışırken tükettikleri oksijeni de hesaplayıp maaştan kesinti yapacak bir cihaz geliştirip geliştirmeyeceği merak konusu.