Cinayetlere tepkiler kârımızı azaltabilir!

Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Bayrak, Tuzla hakkında çıkan haberler nedeniyle sektörün yakaladığı ihracat ve istihdam rakamlarının düşeceği endişesini yaşadıklarını söylerken, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kalkavan da sektörün suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu öne sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Sedef Tersanesi'nde inşa edilen ''M/V İbrahim Dede'' adlı konteyner gemisinin denize indirilişi için yapılan törende, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Bayrak ve Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Kalkavan da konuşma yaptı.

Endişeleniyoruz, ya kârlarımız düşerse!
GİSBİR Başkanı Bayrak, törende yaptığı konuşmada, Tuzla hakkındaki olumsuz haberler nedeniyle sektörün son 6 aydır "doğru dürüst" sipariş alamadığını, yeni kontratlar yapamadığını iddia etti. Bayrak, "Tuzla hakkında çıkan haberler nedeniyle sektörümüzün yakaladığı ihracat ve istihdam rakamlarının düşeceği endişesini yaşıyoruz" sözleriyle patronların emekçilerin yaşamlarını kaybetmelerine verilen tepkilere tahammül edemediğini gösterdi.

Tersanelerin kazalarla özdeşleştirildiğini ifade eden Bayrak, tersanelerin bir çok eksiği bulunmasına rağmen bir sektörün suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu öne sürdü.

Ölenleri bırakın, bize ağlayın
Tersanelerde yaşanan olaylar ve yüksek faiz nedeniyle son altı ayda alınan sipariş sayısının sadece sekiz olduğunu bildiren Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Kalkavan, 30 senenin sonunda bugünkü haline gelen Tuzla'nın "çok kolay harcanmaya çalışıldığını" savunarak, patronları acındırıp toplumda işçi cinayetlerine duyulan tepkileri azaltmayı denedi.

Cinayet değil de ne?
Açıklamalarına pişkinlikle devam eden Kalkavan, son olarak yaşanan filika cinayetine "cinayet" denmesinden duyduğu rahatsızlığı "Filika kazasına 'cinayet' dendi. Böyle bir şey yok. Bu kazadaki ölüm sebebi filikanın üretim hatasıdır." sözleriyle yansıtırken, filikaya 19 işçinin zorla bindirildiğini gözden kaçırmayı denedi.

Limter-İş'ten protesto
Tuzla Tersanesinde gerçekleşen törene Başbakan da katıldı. Başbakan Erdoğan Sedef Tersanesi'ne geldiği sırada, LİMTER-İŞ sendikasına üye bir grup, tersanenin önünde protesto gösterisi yaptı. ''İşimi istiyorum'', ''Kuralsızlığa, yasa dışılığa son verilsin'' yazılı pankart açan grubun eylemi polisin uyarısıyla sona erdi.