Çiğli'de işten çıkarılan 13 işçi geri döndü

Çiğli Belediyesi’nde maaşlarında düşüş olduğu gerekçesiyle uyarı eylemi yapan işçiler, Belediye Başkanı Hakan Arslan tarafından eylemleri organize etmek, işçileri tahrik etmek gibi suçlamalarla işten çıkarılmışlardı. Aradan geçen 1 günün ardından işlerine son verilen 13 kişi yeniden işe alındı.

Çiğli Belediyesi’nde işçilerin maaşlarının düşürülmesiyle başlayan süreç bugün son buldu. Belediyenin şirketi Kafe-San’dan bir diğer şirketi Çiğ-Bel’e aktarılan 732 işçinin maaşlarında yapılan düzenleme ile işçi maaşları 300 ile 400 TL arasında azalınca işçiler uyarı eylemi yapmıştı.

Başkan talimat verdi işçiler atıldı
Maaşlarında düşüş yaşayan işçilerin dün belediye önündeki eyleminin ardından, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın talimatıyla aralarında sendika yöneticisi de olan 13 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler ve yakınları soluğu belediye binası önünde aldı. Belediye binası önünde CHP Meclis üyesi Hüseyin Kalkan ile işçiler arasında tartışma çıkarken, CHP delegesi Erdal Mahsuroğlu ile işçiler arasında ise kavga yaşandı. Belediye binasının girişindeki kapının camları kırılırken, olay yerine çevik kuvvet geldi.

İşçiler Çevik kuvvet polisleri ve tomalarla birlikte belediye binası önünde bekleyişini sürdürürken,yaşanan gerilim belediyenin kararından vazgeçip 13 işçiyi yeniden işe almasıyla son buldu. işçiler tek tek iş başı yaptı.

'Sorunlar işçi kıyımı ile çözülmemeli'
Çiğli Belediye Başkanı Hakan Arslan ile bu süreçte sık sık karşı karşıya gelen belediye işçilerinin örgütlü olduğu Disk Genel İş 5 nolu Şube Başkanı Naçi Çetin SoL’a şunları söyledi “Bu tür sorunların işçi hakkını gaspla, işten atmayla, işçi kıyımıyla çözülmesi mümkün değildir. Başkan bu beldede bunu yapmaya kalktı. Biz de haklı olarak taleplerimizi ortaya koyduk eylemliliklerimizi başlattık. Belediye önündeki gerilimin ardından bugün başkan ile görüşüp işçilerimizi işe geri döndürdük. İşçiler, huzurlu, güvenceli ve en önemlisi sendikaları olarak işlerine geri döndü. Bir daha bu tür sorunların yaşanmamasını umuyoruz.”