Çiğli Belediyesi'nde işçi eylemi

Maaşlarını iki yıldır tam alamayan İzmir Çiğli Belediyesi'ne bağlı Kafesan Sosyal Hizmet Tic. Ltd. şirketi bünyesinde çalışan 580 işçi bugün eyleme çıktı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde Belediye binası önünde iki saat oturma eylemi yapan DİSK Genel İş İzmir 5 No’lu Şubesi üyesi içiler daha sonra kent merkezinden yürüyüşe geçerek Belediye şantiyesinde eylemlerini sürdürdüler.

Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin yaptığı basın açıklamasında “Çiğli Belediye yönetimi ücret, toplu sözleşme farkı ve geriye dönük alacaklarımızın ödenmesi konusunda haklı talebimizi karşılamak ve sorunlarımıza çözüm üretmek yerine bu taleplerimizi dile getirmemize bile tahammül göstermeyen olumsuz bir yaklaşım sergilemektedir” dedi.

Çetin, “Haklı ve meşru taleplerimiz olan birikmiş alacaklarımız ve maaşlarımızın eksiksiz ödeneceği güne kadar her türlü eylem etkinlikleri hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Eylemi ve eylemle sonuçlanan süreci soL'a değerlendiren Çetin, "İşçiler Belediyede her türlü hizmeti vermelerine rağmen iki yıldır maaşlarını tam alamıyor. 6 bin ila 11 bin liraya varan alacakları var. Daha önce Belediye Yönetimi tarafından verilen söz tutulmadı. Bunun üzerine sabah şantiyede işçilerle buluşarak Belediye önüne yürüdük. Şimdi tekrar şantiyedeyiz ve eylemimiz sürüyor" dedi.

Belediye Başkanı ile görüştüklerini ve işçilerin borç batağında olduğunu belirterek alacaklarının bir an önce verilmesini talep ettiklerini söyleyen Çetin, Belediye Başkanı'nın da Nisan ve Mayıs aylarının sonunda işçilerin alacaklarının verileceğini söylediğini bildirdi.

Eylemin öncelikle bu bir uyarı eylemi olduğunu vurgulayan çetin, "Eğer verilen söz tutulmaz ise tabii ki sendikal haklarımızı kullanacağız. Ayrıca bu süreçte işten atılmalara ve işçilere baskı yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Dediğim gibi bu bir uyarı eylemidir, daha fazlasını yapacak gücümüz vardır" dedi.

(soL - İzmir)