'Bu zamla iki simit alınmaz'

KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri, Hükümetin verdiği 3,5+4 zamma karşı yaptığı eylemde, ‘’açlığa mahkum edildiklerini’’ savundu.

soL (Kocaeli) Memur-Sen ve Kamu-Sen ile görüşmeleri sürdüren hükümetin son oturum öncesi açıkladığı zam oranına, KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri büyük tepki gösterdi. Hükümetin verdiği zam ve görüşme masasına oturan sendikaları protesto eden KESK üyeleri basın açıklamasında hükümetin verdiği 2 simit zammını kabul etmeyeceklerini belirterek, 1 saat süreyle oturma eylemi gerçekleştirdi.

"AKP bizimle dalga geçiyor"
Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin destek verdiği eylemde açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, AKP hükümetinin bir kez daha kamu emekçilerini açlığa mahkum ettiğini kaydetti. Toplu görüşmelerin bitmesine 24 saat kala hükümet somut bir teklifle masaya geldiğini belirten Karakuş, ''AKP Hükümeti 2009 yılı ilk altı ayı için yüzde 3,5, ikinci altı ayı için ise yüzde 4'lük bir artış önerdi. Aylar öncesinden belli olan yüzde 7,5'luk enflasyon oranı hedefindeki bu artış, kamu emekçilerini 2009 yılında da sefalete mahkum etmek anlamına gelmektedir. Ocak ayında yapılacak yüzde 3,5'lik zam oranı, ek ödemeler hariç 776 YTL maaş alan en düşük düzeydeki bir memura, aylık 27 YTL olarak yansıyacaktır. Günde 2 simit parası bile olmayan bu zamlar, AKP Hükümetinin kamu emekçileriyle adeta alay ettiğini göstermektedir" dedi.

"Bu tabloyu kabul etmeyeceğiz"
Karakuş, hükümetin toplu görüşme masasında 15 gündür oyalama taktiğini hayata geçirmeye çalıştığını savunarak, şunları kaydetti: ''2 milyonu aşkın kamu emekçisi, kendilerini oyalayan AKP hükümetini asla affetmeyecektir. Hiçbir yaptırım gücü ve anlamı olmayan toplu görüşme masasında ortaya çıkan bu tabloyu kabullenmemiz mümkün değildir. Masaya oturan konfederasyonların genel bakanlarının yaptığı açıklama ibret vericidir. Kalkıp Başbakan'dan müjde bekliyorlar. Anlaşılan kamu emekçilerinin kaderi Başbakan'ın iki dudağı arasından çıkacak söze bağlanmış. Günde 2 simitlik zam önerisiyle gelen AKP Hükümetine karşı mücadelemizi daha da yükselterek devam ettireceğiz. Bütün kamu emekçilerini insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için KESK'in mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz."