Beyazıt Meydanı'nda işçi eylemi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Çapa Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Onkoloji ve Kardiyoloji Enstitüsün'de çalışan temizlik işçileri, Belediye-İş’te örgütlenmeye başlamalarının ardından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün başlattığı saldırıyı protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Toplu İş Sözleşmesi için yetki alan Belediye-İş Sendikası'nı etkisiz kılmak için ihaleyi Kırıkkale merkezli bir paravan şirkete veren rektörlüğün, işçilere bireysel sözleşme yapmayı dayatması ve sözleşmeyi imzalamayan işçilerin işten atıldıklarını sözlü olarak dile getirmesi üzerine Belediye-İş sendikası, bugün Beyazıt Meydanı'nda bir eylem gerçekleştirdi.

İşten atılan işçilerin geri alınmasını talep eden işçiler İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün kölelik düzeni kurmaya çalıştığını ve ihaleyi alan paravan şirketle kirli ilişkileri olduğunu iddia ettiler.

Rektör Mesut Parlak'ın Atatürkçülüğün arkasına sığınarak işçi düşmanlığı yaptığını söyleyen işçiler yaptıkları eylemde ellerinde 'Atılan işçiler geri alınsın', 'Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz' dövizleri taşıdılar.

'IMF'ye değil işçiye ücret', 'Kahrolsun kölelik düzeni', 'Yaşasın sınıf dayanışması' ve 'Rektör şaşırma sabrımızı taşırma' sloganlarının ardından eylemlerini bitirdiler.

Eyleme destek veren Yurtsever Cephe İşçi Birliği ve Genel İş Sendikası işçiler tarafından alkışlandı.

Eylemde ayrıca Belediye-İş'in 17 Temmuz 08 Perşembe günü yapacağı bir günlük greve destek çağrısı yapıldı.