Arser direnişini destekliyoruz

Liman-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Arser İş Makineleri Servis Ticaret A.Ş. işçileri 17 Temmuz’dan beri direnişlerini sürdürüyorlar. Yurtsever Cephe İşçi Birliği de Arser işçilerine bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Liman-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Arser İş Makineleri Servis Ticaret A.Ş. işçileri 17 Temmuz'dan beri direnişlerini sürdürüyorlar. İşçilerin direnişini desteklemek amacı ile Yurtsever Cephe İşçi Birliği'ni temsilen yaklaşık 50 kişi Liman-İş Sendikası'nın Ambarlı' da ki irtibat bürosunu ziyaret etti. "Haklı Direnişini Destekliyoruz" yazılı pankart ile irtibat bürosuna yürüyerek gelen Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına metal işçisi Alper Yirmili "Direnen Arser İşçisi Yalnız Değildir" başlıklı basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından, Yurtsever Cephe İşçi Birliği Yürütme Kurulu üyesi Yaşar Çelik işçilerin birliğinin önemine değindiği konuşmasında, ülke genelinde halen devam etmekte olan diğer direniş ve grevleri de örnek gösterdi. İşçilerle sohbet eden Yurtsever Cephe üyeleri, kendilerini tekrar ziyaret edeceklerini söyleyerek ziyareti sona erdirdiler.

Arser İş Makineleri Servis Tic. A.Ş, Liman İş sendikasına üye oldukları gerekçesi ile Haziran ayının başında telefonla arayarak ilk etapta 5 daha sonrada 52 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkartmıştı. İşçilerin ilk gün basın açıklaması yapmalarına izin vermeyen patron jandarma gözetiminde işçileri dağılmaya zorlamıştı. Mücadelelerinde kararlı olduklarını vurgulayan liman işçileri direnişlerini Liman İş sendikasının irtibat bürosunda sürdürmeye devam ediyor.

Direnen Arser işçisi yalnız değildir
Yurtsever Cephe İşçi Birliği tarafından okunan basın metninde, Arser işçilerinin sendikal örgütlenmelerinde karşılaştıkları bu olayın genel olarak patronların, Türkiye işçi sınıfına gösterdikleri ne ilk nede son karşı koyuş olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında "Patronlar işçilere Tüsiad'ıyla Müsiad'ıyla Liman Sanayicileri Derneği'yle örgütlü olarak karşı duruyorlar. En büyük desteği de AKP hükümetinden ve onun çıkardığı işçi düşmanı, emek düşmanı yasalardan alıyorlar" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Lucien Arkas'ın işçilere karşı hukuk dışı tavrı sadece sendikal örgütlenme haklarını engellemekle sınırlı değil, işçilerin aralıksız vardiya değişimi yapmaya ya da 20 gün hafta tatili kullanmadan çalışmaya zorlandıklarını biliyoruz. Çok zor koşullarda gece-gündüz, yaz-kış demeden canlarını ortaya koyarak çalışıyorlar.

Son gelişmeler ise 400 işçinin iş akitlerinin noter aracılığı ile fesih edildiğinin duyurulmasıdır. 10-15 yıllık deneyimli işçileri işten çıkartıp yerlerine deneyimsiz işçiler alan Arser yönetimi işçi ölümlerine adeta zemin hazırlamaktadır.

Patronun mücadeleyi ve direnişi ezmeye dönük hamlelerini boşa çıkarmanın tek yolu, Arser işçilerinin bu onurlu mücadelesinin tüm topluma ve özellikle diğer liman işçilerine mal edilebilmesidir. Bugün işçi sınıfının mücadelesi toplumdan yalıtılmıştır, Arser işçilerinin buna karşı sadece limanda, işyerinde değil, ülke siyasetinde söz sahibi olması gerekiyor. Bu yapılmadığı zaman da ülkenin ABD planlarının kuyruğuna takılarak felakete sürüklenmesine karşı sesini yükseltemeyen işçi sınıfının kendi ekonomik hakları için verdiği mücadelesinin sonuçsuz kalacağıortadadır.

Biz Yurtsever Cephe İşçi Birliği olarak ilk günden bu güne kadar Arser işçilerinin bu onurlu mücadelelerinde yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz."