Arkas işçilerine saldırı

Direnişteki Arkas işçileri, 20 kişilik bir çetenin saldırısına uğradı. Yaralanan işçilerden ikisinin durumu ağır. Saldırganların tehdidi sürerken, Yurtsever Cephe İşçi Birliği, kamuoyunu işçilere omuz vermeye çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Liman-İş sendikasında örgütlenmek istedikleri için işten çıkarılan ve bunun üzerine başlattıkları direnişi sürdüren İstanbul Ambarlı limanındaki Arkas işçileri, bugün patron yanlısı olduğu söylenen bir çetenin saldırısına uğradı. İki işçinin ağır yaralandığı saldırı, işçiler arasında ve bölge kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Saldırganların tehdidi sürüyor
Jandarma tarafından ifade vermeye çağrılan işçiler, çıkışta, karakol bahçesinde kendilerine sözlü sataşmalarda bulunan, "Kalkavanlar'a laf söyletmeyiz" diyerek tehdit ve hakaret yağdıran kişilerle karşılaştı. Bölgede yerel mafya ilişkileri içinde oldukları iddia edilen, Senai Koçyiğit, Erzurumlu Abbas, Hasan Kurt ve Tolga Gülbent gibi isimlerin aralarında bulunduğu 20 kişilik grup, sendikacıları ve işçileri arabalarla izledikten sonra, Beylikdüzü Migros civarında önlerini keserek, demir çubuk ve sopalarla saldırdı. Saldırıda yaralanan işçilerden ikisinin durumunun ağır olduğu, saldırganların, işçileri tehdide devam ettikleri bildirildi.

İşçilerle dayanışma nöbetine çağrı
Türk -İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel'in, bugün işverenle bu olayı da kapsayan bir görüşme yapacağı öğrenildi. Liman-İş temsilciliğinde sağlık dayanışma hizmeti başlatan Yurtsever Cephe İşçi Birliği, saldırganların Arkas işçilerinin haklı ve meşru mücadelesini engelleyemeyeceğini vurgulayarak, yurtsever ve ilerici kamuoyunu Liman-İş sendikası Ambarlı temsilciliğinde dayanışma nöbeti tutmaya ve Arkas işçilerine omuz vermeye çağırdı.