Ali Akyüz öldü diyeler

1978’de uğradığı faşist saldırı sonrasındaki yaşamını felçli olarak geçiren devrimci Ali Akyüz hayatını kaybetti. Akyüz tanıyanlarının gözünde bir direnç sembolüydü.

Ali Akyüz, 1953 yılında Antakya'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Antakya'da tamamladı. Daha sonra, günümüzde Marmara Üniversitesi’ne bağlı olan Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (İİTİA) öğrenimini sürdürdü. Uzun süre Halkın Kurtuluşu grubu saflarında devrimci mücadele verdi. 1978'de okul yolunda pusuya düşürüldüler ve Akyüz omuriliğine aldığı kurşun sonrasında felç kaldı. Bir sene boyunca hastanede yaşamla pençeleşti. Arkadaşları ona büyük destek verdiler. Özellikle, gazeteci-yazar Emil Galip Sandalcı, gerek hastanede gerekse hastane sonrasındaki tedavisinde çok yardımcı oldu. Tekrar yaşama tutunmaya çalışan Akyüz, yine arkadaşlarının büyük yardımlarıyla sınavlara girdi ve kazandı. Mali müşavirliğe başladı. Kendisi gibi birçok acı yaşamasına rağmen hayata tutunan biriyle evlendi. 1983 yılında Kadıköy'de arkadaşıyla beraber mali müşavirlik bürosu açtı. Daha sonra tek başına işleri yürüttü ve 27 sene boyunca burada çalıştı. 1984 yılında bir erkek çocukları oldu. İsmini Emil Gürol koydular. Eşi ve oğluyla sade bir hayat yaşadı. 1999 yılında mesane kanserine yakalandı.
Doktorlar “en fazla üç ay yaşar” dediler. Eşinin ve çevresindekilerin desteğiyle yılmadı, direndi, ikinci kez yaşamda kalmayı başardı. Oğlunu okuttu. Sayısız insana yardımda bulundu. Yardımseverliği sayesinde birçok insanın gözünde değer kazandı. Geçtiğimiz ay şanssız bir şekilde enfeksiyon kaptı. Yine direndi, ancak 3 hafta dayanabildi. 29 Mayıs'ın ilk saatlerinde yaşamını yitirdi.