AKP’nin üzerinde ‘komünizm hayaleti’ dolaşıyor!

Bugün Rize’de Çaykur’a bağlı fabrikanın kapatılarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesini protesto eden halk arasındaki bir kadın, “bizi komünist mi edeceksiniz” diye sordu. Rizeli kadının sorusu iki yıl önce “artık AKP’yle de, sağla da işim olmaz” diyen bir Tekel işçisini hatırlattı.

Bu sabah Bakan Hayati Yazıcı’nın kente geleceğini duyan, Rize’deki Taşlıdere Çaykur Fabrikası’nın kapatılarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne devredilmesine tepki gösteren Rizeliler, Karadeniz Sahil Yolu’nu trafiğe kapattı. Polis tarafından tartaklanan Çorapçılar Mahallesi sakinleri daha önce de Çaykur Genel Müdürlüğü’ne gitmek istemiş ve polis engeliyle karşılaşmıştı.

Çıkan arbede sırasında kameraların önünde fabrikanın kapatılmasına tepkisini dile getiren bir kadın, “Gelin de bu halkı görün. Bizi komünist mi edeceksiniz” dedi.

Çaykur fabrikasının kapatılmasına tepkisini bu şekilde dile getiren Rizelilerin sözleri, iki yıl önce Tekel direnişi sırasında konuşan bir Tekel işçisinin tepkisini hatırlattı.

(soL-Haber Merkezi)