70 lira bulamadığı için ilaç alamadı, hayatını kaybetti

BEDAŞ işçisi Murat Göçmen, cebinde ilaç alacak 70 lirası olmadığı için, sara krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Dilem Taştan - soL

BEDAŞ işçisi Murat Göçmen, 70 lirası olmadığı için ilacını alamadı ve sabaha karşı geçirdiği sara krizi sonrası yaşamını yitirdi. İki yaşında bir kız babası olan 33 yaşındaki Göçmen, Cengiz-Limak-Kolin OGG’nin işçi düşmanı tavrının kurbanı oldu.

Göçmen’in yaşamını yitirdiği sıralarda şirket yetkililerinin tavrı ise akıl almazdı. Yönetim işten çıkardığı 540 BEDAŞ işçisinden sadece 35'ine işe alacağını söyledi. Enerji-Sen ve BEDAŞ üyesi işçiler bu teklifi reddetti.

BEDAŞ önünde bir araya gelen işçiler, Göçmen’in anısına saygı duruşunda bulundu ve “Direnişimizi mutlaka kazanacağız, işbaşı yaptığımız gün Murat da bizimle beraber olacak” dedi.

İnsan hayatı 70 liradan ucuz
Enerji-Sen Genel Sekreteri Alişan Doğan, Göçmen’i uğurlayacak binlerce arkadaşının ve dostunun bulunduğunu söyleyerek patronlara seslendi. Doğan, “Ama sizin yatacak yeriniz yok. Siz ‘para, para’ diyerek gideceksiniz. Etrafınızda para kölelerinden başka kimse olmayacak. Sizin için 70 lira, bir insanın hayatından daha değerli, çünkü siz para için yaşıyorsunuz” dedi.