'Van depreminin üstünü örtemezsiniz'

Van depreminin ardından depremzede ailelerin hala konteynırlarda yaşam mücadelesi vermesi ve Vanlı İŞKUR işçilerinin Ankara'da direnişini sürdürmesi üzerine açıklama yapan KP Van İl Örgütü, "Van'da deprem devam ediyor" dedi.

Komünist Parti Van İl Örgütü, Van depremzedelerinin hala konteynırlarda yaşamak zorunda bırakılması ve işten çıkarılan Vanlı İŞKUR işçilerinin Ankara'da direnişine devam etmesi üzerine "Van'da deprem devam ediyor" diyerek bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Kardeşlerimiz emperyalizmin ve AKP hükümetinin palazlandırdığı bir terör örgütünün saldırısı altındayken Van halkı rahat uyumuyor. Kafa kesme görüntüleri ile korkutulmaya çalışılan gençler savaşmaya gidiyor" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Van’da deprem AKP hükümetiyle sürüyor. Hırsızlıkla, yolsuzlukla, küstahlıkla, saldırganlıkla yoluna devam eden AKP hükümeti yaşanacak depremlerin habercisi. Bu ülkenin ve bu şehrin yaşayacağı yeni depremler eski yaralarımızı kanatıyor, iyileşme şansımızı elimizden alıyor. Bu ülkede bir günde onlarca insan ölebiliyorsa, AKP hükümetinin yarattığı depremler yüzündendir. Çözüm yalanlarıyla, barış oyunlarıyla, yeniden kara bir kışı karşılayacak Van'da deprem devam ediyor!"