TKP'den 'Sen Türkiye değilsin' bildirisi

10 Eylül'de 92. yaşına girecek olan Türkiye Komünist Partisi, yayınladığı bildiriyle AKP'nin Türkiye olmadığına dikkat çekerek, "Hayatımızı karartan, yaşamın her alanında saldıran, her gün ve her an bir acayiplikle karşımıza çıkan AKP ve onun yeni düzeni artık gitmelidir. Halk götürmelidir" dedi.

Türkiye Komünist Partisi, AKP'ye seslenerek "Sen Türkiye değilsin" başlığı ile yayınladığı bildiride, "Gelin birlikte yürüyelim, gelin halk düşmanlarını gönderelim. Türkiye’nin komünist partisi, halkın tek gerçek dostu, işçinin sınıf kardeşi, aydının fikir ortağı, sanatçının üretim yoldaşı, gençliğin cesur sesi birlikte yürümeye çağırıyor. Onlara gerçek Türkiye kimmiş, neymiş gösterelim" dedi.

TKP'nin "Sen Türkiye değilsin" başlığı ile yayınladığı bildirinin tam metni şöyle:

"Tüm kaleler düşürülmüş, herkesin kafası bu işe yatmış, tüm çocuklar imam hatipli olmuş, tüm askerler Amerika’nın emrine verilmiş, tüm işçiler karın tokluğuna razı edilmiş, direnen tek bir baş kalmamış... Sandılar!

Hayal kurmak insana yakışır ama rüyalarını gerçek sanmak hayalcilik değil, düpedüz deliliktir. Meydanı boş sananlara sesleniyoruz, AKP’ye sesleniyoruz: Türkiye senin zannettiğin gibi değil. Sen Türkiye değilsin.

Yıllarca tartışıldı: AKP iyi midir, kötü müdür demokrat mıdır, faşist midir şeriat mı istiyor, demokrasi mi Amerika’nın emrinde mi, kendi bildiğini mi yapıyor halkı mı düşünüyor, zenginleri mi?...

Bu sorular artık yanıtını buldu.

Hayatın içinde, hepimizin her gün yaşadıkları ile yanıtı veriliyor. Hayatımızı karartan, yaşamın her alanında saldıran, her gün ve her an bir acayiplikle karşımıza çıkan AKP ve onun yeni düzeni artık gitmelidir. Halk götürmelidir.

Bunun için yapmamız gereken şey de belli: Karşımıza çıkan yanlışlarla mücadele etmek, kötülüğe, yozluğa, yanlışlığa boyun eğmemek.

Türkiye Komünist Partisi ve üyeleri sizleri harekete geçmeye çağırıyor. Biz gereğini yapacağız. Halkın bu doğrultuda birleşmesi ve harekete geçmesi için öncü ve aracı olacağız.

Sıkıştığınız, tıkandığınız, haksızlıkla başa çıkmakta zorlandığınız her yerde Türkiye Komünist Partisi örgütleriyle temas edebilirsiniz. Gelin birlikte yürüyelim, gelin halk düşmanlarını gönderelim.

Türkiye’nin komünist partisi, halkın tek gerçek dostu, işçinin sınıf kardeşi, aydının fikir ortağı, sanatçının üretim yoldaşı, gençliğin cesur sesi
birlikte yürümeye çağırıyor. Onlara gerçek Türkiye kimmiş, neymiş gösterelim."

(soL - Haber Merkezi)