TKP'den açıklama: 'Tayyip'i başkası değil, halk götürüyor'

Erdoğan ve AKP kurmaylarının Türkiye'deki halk hareketinin arkasında dış güçlerin ve faiz lobileri olduğu propagandasını yapması ile ilgili TKP'den bir açıklama geldi. Açıklamada "Tayyip'i başkası değil, halk götürüyor" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, AKP'nin diğer kurmayları ve yandaş kalemler Türkiye'de 2 haftayı dolduran halk hareketini itibarsızlaştırmak için, eylemlerin arkasında dış güçler ve faiz lobisinin olduğunu iddia ediyorlar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TKP "Tayyip'i başkası değil, halk götürüyor" dedi.

TKP tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tayyip'i başkası değil, halk götürüyor

Geçen hafta, borsa düştü. Pazartesi sabahı “teknik” nedenlerle geç açıldı.

Başbakan, ağzına faiz lobisini dolamış durumda. AKP'liler, “büyüyen Türkiye'yi kıskanan dış güçlerden” söz ediyorlar.

Korkarız ki, genel olarak muhalefetten ses çıkmadığına bakılırsa, uluslararası sermayenin veya Amerika'nın hükümetin ipini çekmesi sempatiyle karşılanacak!

Böyle bir gelişme mümkündür. Ama Direniş saflarında asla bu yönde bir beklentiye yer yoktur.

İstanbul Borsasındaki yabancıların ülkemizde hükümet devirme gücü olduğu doğrudur. Ancak Direniş kendi işini başkasına ihale edemez.

Bundan daha önemlisi, bizim Direnişimiz, Erdoğan'ı başımıza musallat eden uluslararası sermayeye, emperyalizme karşı da konumlanmaktadır. “Gezi Direnişi” doğası gereği yurtseverdir, anti-emperyalisttir.

Batılı finans çevreleriyle, AB yöneticileriyle, ABD yönetimiyle “empati kurmak” direnişçinin işi değil. Bıyık altından sırıtarak, emperyalist manipülasyonlardan medet uman, kim olursa olsun, hangi siyasi görüşü benimserse benimsesin, AKP'den farksızdır!

Kardeşler,

AKP, yıllar önce, uluslararası sermayenin ülkemizde çevirdiği kriz dolaplarıyla gelişen bir sürecin sonunda iktidara getirilmişti!

Evet, seçim kazandılar. İyi de, daha kurulalı bir yıl geçmiş bir partinin, nasıl herkesi sollayıp iktidara taşındığını unuttuk mu? Arkalarından yerli ve yabancı sermaye, ABD ve AB hükümetleri üflüyor, AKP'nin yelkeni böyle şişiriliyordu.

Erdoğan, kendi nasıl yükseldiğini herkesten iyi bilir. O yüzden şimdi de dilinde faiz lobisi var, bankalar var, yabancı sermayeye dönük imalar var!

Biz bu tür oyunları bilmeyiz.
Bu tür oyunlara bel bağlamayız.
Erdoğan parayla dönen oyunları bilirse, biz de halkın mücadelesini biliriz!

“Hükümet istifa” sloganı, hükümetin hep arkasında duran bu malum çevreleri de kapsamalıdır. Kapsamalıdır ki, AKP ülkemizin başına gelen son felaket olsun.

Halkın mücadelesi işini kimseye devretmesin ki, Taksim Direnişi Türkiye için yeni bir çağın habercisi olsun!

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite

(soL -Haber Merkezi)