TKP Trakya’dan seslendi: Boyun eğmeyenler AKP’nin asabını bozmuştur

Türkiye Komünist Partisi 92. yılına Trakya’da büyüyerek girdi. TKP, Tekirdağ İl Örgütü binasının açılışını gerçekleştirirken, AKP’ye teslim olmayan, direnen halkın mutlaka örgütleneceği ifade edildi.

92. yıl dönümünü kutlayan Türkiye Komünist Partisi, Tekirdağ İl Örgütü binasının açılışını gerçekleştirdi. İl Örgütünün açılışı öncesi TKP Öğrenciler tarafından bir yürüyüş organize edildi. Peştemalci Caddesi girişinde toplanan TKP’li Öğrenciler sloganlar eşliğinde parti binası önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında vatandaşlar alkışlarıyla TKP öğrencilere destek verdiler.

"TKP Trakya'da toprağa kök salarak büyümeye devam edecek"
Açılış etkinliğinde ilk konuşmayı gerçekleştiren TKP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Bayırlı, “Bundan 92 yıl önce başlayan eşitlik ve özgürlük mücadelemiz bugün büyüyerek yoluna devam ediyor” dedi. TKP Tekirdağ İl Örgütü ile önemli bir eşik atladığını söyleyen Bayırlı, TKP’nin Tekirdağ ve Trakya Bölgesi’nde toprağa kök salarak büyümeye devam edeceğini dile getirdi.

"TKP saflarında örgütlenerek gerici dönüşüme geçit vermeyeceğiz"
Bayırlı’nın ardından Solcu Liseliler adına konuşmasını yapan Gizem Dönmez, AKP’nin gerici eğitim politikalarına karşı mücadele eden öğrenci gençliğin TKP saflarında yerini aldığını söyledi. AKP’nin 4+4+4 sistemi ile eğitimi kendi çıkarları doğrultusunda dönüştürmeye çalıştığını söyleyen Dönmez, “Bizler Solcu Liseliler bugün burada açılışını yaptığımız partimiz TKP’nin saflarında örgütlenerek, mücadele ederek bu gerici dönüşüme geçit vermeyeceğiz” dedi.

Açılış etkinliğinde bir diğer konuşmayı sendikalı oldukları için işten atılan Hobim İşçileri adına Levent Özdoğan yaptı. Haklarını aradıkları için, sendikalı olmak istediklerini için 20’ye yakın arkadaşıyla birlikte işten çıkarıldıklarını söyleyen Özdoğan, “İşten çıkarıldığımız günden bu yana mücadelemizi sürdürüyoruz. TKP ilk günden bu yana bizlerin yanında ve desteğini bizden esirgemiyor. Hobim işçileri olarak son yaşadığımız süreç bizlere çok şey öğretti. Dostumuz düşmanımız daha iyi anladık. Bunun için bugün 92. yaşanı kutlayan TKP’nin, TKP’li dostlarımızın yanındayız” dedi.

"TKP AKP’ye teslim olmayacağını gösteren toplumsallığı bir araya getirmek zorunda"
Yapılan konuşmaların ardından İl Örgütünün açılışını yapmak üzere parti binasına geçildi. Parti binasında yapılan toplantıya çok sayıda siyasi parti ve dernek temsilcisi katıldı. Burada partililere ve parti dostlarına hitap eden TKP MK Üyesi Alper Birdal, Türkiye’de solun örgütlenmesi için uygun bir dönemden geçildiğini söyledi. TKP’nin bu tespitten hareketle 20’ye yakın yeni örgüt açtığını ifade eden Birdal, TKP 92. yılında Çukurova’da, Trakya’da, Hatay’da, İzmir’de ve birçok farklı İl ve İlçe’de örgütlerini açıyor. Bu yılın sonuna kadar da yeni örgütlere açmaya devam edecektir” dedi.
10 yıldır iktidarda olan AKP’nin en asabi dönemini yaşadığını söyleyen MK Üyesi Birdal, şu şekilde konuştu:

“AKP’nin asabileşmesinin temel nedeni toplumu istediği gibi kontrol edememesi, topluma boyun eğdirememesidir. 4+4+4 sistemini güle oynaya hayata geçireceğini sanan AKP’ye en sert tepki okullarımızı AKP’ye terk etmeyiz diyen mahalle halkından gelmiştir. Bizi Suriye halkı ile savaşa dahil edemezsin diyerek sokaklara dökülen Hatay halkı AKP’nin asabını bozmuştur. Önümüzdeki dönem AKP’nin asabının daha fazla bozulacağının sinyallerini vermektedir. TKP, AKP’ye teslim olmayacağını gösteren bu toplumsallığı bir araya getirmek, örgütlemek zorundadır. Bunun tek yolunun sosyalizm mücadelesini yükseltmekten geçtiğini biliyoruz.”

TKP Tekirdağ İl Örgütü’nün açılış etkinliği müzik dinletisi ile sona erdi.

(soL - Tekirdağ)