TKP: 'Kemal Türkler'in katillerinden hesabı emekçiler soracak'

DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkan Kemal Türkler'in 32. ölüm yıldönümünü nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, faşist katillerin kahraman edasıyla serbest bırakılmasına tepki gösterilirken, Kemal Türkler'in katillerinden hesap sorulacağını belirtti.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan "Kemal Türkler'in katillerinden hesabı emekçiler soracaktır" başlıklı açıklama şöyle:

"İşçi sınıfının yiğit önderi, devrimci sendikacı DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkan Kemal Türkler'in 32. ölüm yıldönümünde yapılacak anmaya Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bütün üye ve dostlarıyla katılacağını duyurmaktadır.

Bir yanda devrimciler, sendikacılar, aydınlar, öğrenciler, gazeteciler muhalif kimlikleri ve örgütlenmeleri sebebiyle tutuklanmaya devam ederken, diğer yandan faşist katiller 3. yargı paketindeki özel maddeler aracılığı ile tahliye edilip, birer 'kahraman' edasıyla karşılanıyor. AKP'li bakanlar, 'solculara tanınan hakları ülkücülere de tanıyarak eşitliği sağladık' naraları atarken, eşitlik ve adalet anlayışlarını bir kez daha ortaya koyuyorlar.

Ülkemizin ilerici birikimi, devrimciler, yurtseverler ve Kemal Türkler'in açtığı yoldan yürüyen işçi sınıfımız, 12 Eylül'ün ürünü AKP gericiliği tarafından serbest bırakılan faşist katillerden hesap sormayı boynunun borcu olarak görmeye devam edecektir.

Türkiye Komünist Partisi bu birikimin parçası ve işçi sınıfının partisi olarak adaletsizliklerin, sömürünün ve AKP gericiliğinin karşında duracaktır.

Kemal Türkler anması:

Tarih: 22 Temmuz 2012
Buluşma Yeri: Topkapı Mezarlığı Suriçi Kapısı
Saat: 10:30"

(soL - Haber Merkezi)