TKP: Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin Ankara’ya

İki büyük Alevi federasyonunun çağrısıyla 7 Ekim'de Ankara'da yapılacak miting öncesi bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, eşit yurttaşlık hakkı için Ankara'da yapılacak mitinge katılım çaprısı yaptı.

TKP, 7 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan "Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi" ile ilgili bir açıklama yaparak "Bu ülke gericiliğe boyun eğmez" dedi.

TKP Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu ülke gericiliğe boyun eğmez!

7 Ekim Pazar günü, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi”ne katılıyoruz.

Gazetecilerin, öğrencilerin, vekillerin tutuklandığı, ülkemizde bir korku rejimi inşa edilmek istendiği, gericiliğin ve karanlığın ülkenin her yerinde halkımızı teslim almaya çalıştığı ve ülkemizin savaşın eşiğine getirildiği 10 yıllık AKP iktidarı döneminde Alevi yurttaşlarımıza dönük nefret söyleminin had sayfaya ulaştığı bilinmektedir.

Bu ülkenin ilerici ve aydınlık damarını temsil eden Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık talebiyle gerçekleştirecekleri miting, ülkemizin karanlığa direncinin de önemli bir uğrağı olacaktır. Bütün dostlarımızı ve ilerici yurttaşlarımızı bu mitinge katılmaya çağırıyoruz."

(soL - Haber Merkezi)


TKP üyeleri ve dostları için buluşma yeri ve saati: 09:00’da Opera Binası Önü