TKP Çerkezköy’deki yeni binasını “Türkiye AKP Anayasası'na Sığmaz” diyerek açtı

Türkiye Komünist Partisi Çerkezköy İlçe Örgütü düzenlediği etkinlikle şehir merkezinde bulunan yeni binasına taşındı.

Oldukça coşkulu geçen açılışta, “Türkiye’nin AKP Anayasasına Sığmayacağı vurgulanarak, 28 Mayısta Çorlu’da yapılacak Büyük Trakya Forumu’na katılmaya ve 1 Mayısta Kadıköy’de işçi sınıfının kürsüsünü kurmaya çağrı yapıldı.

Parti Binası’nın önünde yapılan açılış etkinliği TKP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Karaca’nın açılış konuşması ile başladı. Yeni binalarına taşınarak Çerkezköy’de toprağa daha sağlam basmaya başladıklarını söyleyen Karaca, “Bugün açılışımızı sosyalist Türkiye’yi kurma kararlılığımızı yineleyerek yapıyoruz. Bir gün mutlaka emperyalistleri ve işbirlikçilerini bu ülkeden kovacağız ve eşitliğin ve özgürlüğün ülkesini kuracağız. Bugün buradan dostlarımıza bu mücadele dolu onurlu yolu birlikte yürümenin çağrısını yapıyoruz” dedi.

Şiir dinletisi ile devam etkinlikte Nazım Hikmet’in Seni Düşünüyorum Türkiye Komünist Partisi, Davet ve Türkiye İşçi Sınıfına Selam adlı şiirleri okundu.

Daiyang işçisi konuştu
Şiir dinletisi sonrası 5,5 aylık direnişin sonucunda kazanan Daiyang işçileri söz aldı. Grev sürecinde TKP’nin gösterdiği dayanışmanın kendisini çok etkilediğini, bu yüzden partili olduğunu söyleyen Daiyang işçisi, “Bu katıldığım ilk parti binası açılışı. Bugün burada olan coşkuyu ülkenin her tarafına yaymalı ve yeni ilçe örgütlerimiz hızla açmalıyız” dedi.

Akıl tutulması yaşanan bir sürece büyüyerek giriyoruz
Açılış Etkinliğinde son konuşmayı TKP Parti Konseyi Üyesi Emrah Akansu yaptı. Ülkede büyük bir akıl tutulmasının yaşandığı bir sürece TKP’nin güçlenerek, yeni örgütler açarak, örgüt bürolarını büyüterek girdiğini söyleyen Akansu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kısa bir süre içinde piyasacı ve gerici bir öz taşıyacağı kesin olan AKP Anayasasına karşı farklı bir ses çığ gibi büyümüştür. Kısa sürede yüzlerce aydın, sanatçı, avukat, sendikacı, parti ve dernek yöneticisi ‘Türkiye AKP Anayasasına Sığmaz’ metnine imza atmıştır. Şimdi bu metin halkımızla buluşuyor ve bu imzalar kısa sürede on binlere, yüz binlere ulaşacaktır. Bugün Türkiye’de ulusalcı ve liberal eğilimlerin yanında yer almayacağını söyleyen toplumsallığın gücü ve bu gücün işçi sınıfı ve aydınlar içindeki etkisi sanıldığından fazladır. 10 yıldan fazla bir süredir ülkenin üzerine çöreklenmiş olan AKP iktidarına karşı mücadele etmek için doğru yeri arayan bu toplumsallığı örgütleme işi bizlerin omuzlarındadır. Bu toplumsallık, bu birikim 1Mayıs 2013’te açığa çıkmak, sözünü güçlü bir şekilde söylemek zorundadır.

İşçi sınıfının kürsüsü Kadıköy’de kurulacak

TKP bu 1 Mayıs’ta direnen işçilerin, üniversitelerini AKP Karanlığına teslim etmeyen öğrencilerin, sinema ve tiyatro salonlarını AKP’ye yıktırmayan sanatçıların kürsüsünü kurmak için Kadıköy’de olacaktır. Bunun öncesinde ‘Trakya AKP Karanlığına Boyun Eğmez’ demek için 28 Nisan’da Çorlu Mehmet Şevket Esendal Sahnesinde ‘Türkiye AKP Anayasası'na Sığmaz’ başlığıyla düzenleyeceğimiz büyük buluşmaya katılacağız. Bu büyük buluşmada ‘Türkiye demokratikleşmeye mi gidiyor yoksa diktatörlüğe mi gidiyor?’, ‘Bizleri iç barış mı yoksa kaos mu bekliyor?’, ‘Laiklik rafa mı kalkıyor?’, ‘1 Mayıs'ta ne olacak?’ gibi soruları soracağız ve aklımızı berraklaştıracağız. Aklımızı berraklaştıracağız ki AKP’ye teslim olmayan toplumsallığı örgütleyelim ve bu örgütlülüğün sözünü güçlü bir şekilde söylemesini sağlayalım.”

Akansu’nun konuşmasının ardından açılış etkinliği müzik dinletisi, hep bir ağızdan söylenen marşlar ve halaylar ile devam etti. Etkinlik parti bürosunda yapılan konuşmalar ile sona erdi.

(soL- Haber Merkezi)