Sol Cephe Antalya Meclisi kuruldu

Eşitlik, özgürlük, aydınlanmacılık ve yurtseverlik ilkeleriyle yola çıkan Sol Cephe, Antalya’da da meclisini kurdu.

(soL - Antalya) Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdüren Sol Cephe’nin yerel oluşumlarına bir yenisi daha eklendi. Bir süredir kuruluş hazırlıklarını sürdüren Sol Cephe Antalya Meclisi, geniş katılımlı bir toplantı ile resmen yola çıktı. Durukan Düğün Salonu’ndaki toplantıya Sol Cephe’nin merkez yürütme kurulundan Erhan Nalçacı ile İstanbul Beyoğlu oluşumu üyesi, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın yanı sıra çok sayıda destekçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erhan Nalçacı, Sol Cephe’nin, Haziran direnişini örgütlü bir biçimde sürdürmek için kurulduğunu söyledi. Tüm dünyada insanlığın emperyalist bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Nalçacı şunları söyledi:

“Türkiye’de bugüne kadar bütün hükümetler bu emperyalist saldırının taşeronluğunu yaptı. Bu saldırı o kadar halk düşmanıydı ki sosyal demokratların bunu yürütmesi mümkün değildi. Tüm sağcı, işbirlikçi, gerici unsurları bir araya getiren AKP, işte tam da bu noktada projelendirildi. Yeni iktidarın rejimi değiştirecek her türlü işbirliğine hazır ve hırslı olması gerekiyordu. Ve öyle de oldu. AKP hem işbirlikçidir, hem gericidir, hem yalancı hem de milyarlarca lira çalacak kadar hırsızdır. Yatağan’da direnen bir avuç işçiye yakın mesafeden plastik mermilerle saldıracak kadar da vahşidir. Ancak çok hızlı söndüler. ODTÜ öğrencilerinin direnişi ve arkasından gelen Gezi veya diğer bir adıyla Haziran direnişi...

Bugün bir iktidar değişikliği gündemde. Ancak bunu AKP’nin meşruiyetini sarsmadan, sistemi sorgulamadan, biçimsel değişikliklerle yapmayı planlıyorlar. Ülkede ciddi bir taraflaşmaya neden olan, Suriye’de savaş suçu işleyen, aşırı güçlenmiş Erdoğan figürünü değiştirerek bu emperyalist restorasyonu sürdürecekler. Fakat biz buna hayır diyoruz. Haziran direnişi ile başlayan AKP’nin gerileme süreci bir turuncu devrime dönüşemez. AKP’yi ve onunla yürüyen bu halk düşmanı sistemi devirecek tek bir güç var o da halkın örgütlü gücüdür. Haziran’da ayağa kalkan milyonlar örgütlenmelidir. Sol Cephe işte tam da bu noktada görev üstlenecektir.”

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın konuşmasının ardından Sol Cephe Antalya’nın yürütmesinde yer almak isteyen 26 kişi, oy birliğiyle bu göreve seçildi. Toplantıda ayrıca, 1 Mayıs’a Antalya’da Sol Cephe çatısı altında katılım kararı alındı.