"Onlar anne karnındaki bebeğe düşman"

TKP'li kadınlar, Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen bir kadın öğrencinin polis saldırısı sonucu karnındaki bebegini kaybetmesi üzerine bir açıklama yayınlayarak "Doğmamış bebeğin katilleri, aramızda ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmaktadırlar" dediler.

Yapılan açıklamada, Cumartesi günü Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle Dolmabahçe buluşmasını protesto eden öğrencilere saldıran polisin, 19 yaşında hamile bir kadının bebeğinin ölümüne neden olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Dolmabahçe'de daha önce gerçekleştirilen toplantılara değinilerek "Aynı mekanda birkaç ay önce kadınlarla kahvaltı yapan Erdoğan kadın hakları konusunda ahkam kesmiş ama kadın erkek eşitliğine inanmadığını eklemeyi de ihmal etmemişti" denildi.

"Rektörlerle yaptığı toplantı sırasında, dışarıda öğrenciler polis saldırısına uğrarken demokrasiden dem vuran Tayyip Bey, Türkiye’ye kimler için demokrasi geldiğinden bahsetmiş miydi acaba?" diye sorulan açıklamada şöyle denildi:

"AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin had safhaya ulaştığını biliyoruz, görüyoruz. Polis tekmeleri ve copuyla karnındaki bebeği kaybeden kadının yaşadıkları, bu şiddetin doğrudan devlet eliyle de gerçekleştirildiğinin hafızalardan silinmeyecek bir örneği olmuştur.

Gözaltına alınan kadın öğrencilerin tacize uğraması ise olayın bir başka boyutudur.

Doğmamış bebeğin katilleri, aramızda ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmaktadırlar. Hem de güvenlik görevlisi olarak!

Olayın faili polis memurları, amirleri, İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.
Çocuklarımızın geleceğini, yaşam hakkını bir kadının annelik hakkını gasp edenlerden hesap sorulmalıdır."

(soL-Kadın)