ÖDP Mersin İl Başkanı gözaltına alındı

ÖDP Mersin İl Örgütü, 26 Şubat Pazar günü Hatay'da yapılacak olan 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır' yürüyüşüne çağrı eylemi gerçekleştirdi. Eylemi engellemeye çalışan polis, ÖDP Mersin İl Başkanı Oktay Canpolat'ı eylem bittikten sonra sokak ortasında gözaltına aldı.

muhalefet.org'un haberine göre, ÖDP Mersin İl Örgütü, 26 Şubat Pazar günü Hatay'da yapılacak olan 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır' yürüyüşüne çağrı eylemi gerçekleştirdi.

ÖDP İl Binası önünde toplanarak yürüyen ÖDP üyelerine polis müdahale etti. Biber gazıyla yapılan müdahalenin ardından ÖDP eylemini sürdürdü.

Müdahalenin ardından ÖDP İl Başkanı Oktay Canpolat, 'Demokratik haklarımıza dönük bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Hukuksuzluk yapan sizlersiniz.' şeklinde bir açıklama yaptı. Yürüyüşün ardından ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, polisin tavrını kınadı.

İşleyen, 'Birileri kendini bu memleketin yeni padişahı zannediyor. Onlara kendi gelecekleri hakkında bir ipucu verelim, sizin suyunuz ısındı. Artık gidebilecek pek bir yolunuz kalmadı. Bize demokratik haklardan söz ediyorlar. İşte onların demokrasisi arkamızdaki üç tabur polis ve panzerden oluşan çarpık, komedi bir demokrasidir' dedi. İşleyen, Hatay'da yapılacak yürüyüyüşe çağrı yaparak şunları kaydetti, 'Suriye'nin Dostları adı altında emperyalistler ve uşakları Tunus'ta bir toplantı yaptı. İç savaşı kışkırtma kararı aldı. AKP, 'insani müdahale koridoru' adı altında Hatay'ı işgal kapısına çevirmek istiyor. Buna karşı direnmek bir insanlık görevidir. Hatay'da biz bir yürüyüş başlatacağız. Türkiye'yi bir direniş alanına çevirmeye kararlıyız. Bu barikatlar, biber gazları ile kimse işgale karşı çıkmasın, iktidarın uşaklıkları gizli saklı kalsın istiyorlar. Elbette bizim sesimizi kısmaya onların gücü yetmez. Vietnam Kasabı Commer'in arabasından yükselen anti-emperyaizm bayrağını yükselteceğiz.' dedi.

ÖDP İl Başkanı Göz Altına Alındı
Eylemin ardından ÖDP Mersin İl Başkanı Oktay Canpolat ve Yenişehir İlçe Yöneticisi Sezai Korkmaz sokaktan göz altına alındı. Şu anda emniyette tutuluyorlar.