ÖDP: Kirli ellerinizi gençlerin üzerinden çekin!

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, Konya Ereğli'de aralarında ÖDP üyesi gençlerin de bulunduğu dört kişinin, 78'liler Derneği'ne gitmek ve Ali Asker konserine katılmak "suçları" nedeniyle "terör örgütü üyeliği"nden tutuklanmasına tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde, Konya Ereğli'de polis operasyonuyla gözaltına alınanlardan dördü, "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı. Yapılan suçlamalar, "terör" suçlarının kapsamının gittikçe genişletildiğine işaret ederken, ÖDP'den de konuya ilişkin bir açıklama geldi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, Konya Ereğli'de, 78'liler Derneği'ne gittikleri ve Ali Asker konserine katıldıkları için "suçlu" olarak gösterilen, aralarında ÖDP üyesi gençlerin de bulunduğu dört kişinin "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandığını belirttiği yazılı açıklamada, her türlü muhalefet hareketinin ve gençliğin yeni gelişen politikleşme dalgasının baskıyla kırılmak ve sindirilmek istendiğini dile getirdi.

İşleyen, açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Kargaların bile güleceği bu iddiaların hukukla uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığı, yapılanların siyasi olduğu ortadadır.

"AKP iktidarı, Bush'un 'ya bizdensiniz, ya teröristiz' anlayışı çerçevesinde bir cemaat diktası geliştirmektedir. Cemaatlerin/tarikatların dokunulmazlığı ilan edilirken parasız eğitim hakkını, özgür ve demokratik bir ülkeyi savunanlar 'terörist' olarak damgalanmaya çalışılıyor.

"İki yıl önce Selçuk Üniversitesi öğrencisi olan arkadaşlarımız 'terör örgütü üyeliği'nden gözaltına alınmış aylarca cezaevinde kalmış, arkadaşlarımızdan birisi okuldan atılarak geleceği de elinden alınmıştı. Bugün de aynı şekilde arkadaşlarımız terörist olarak damgalanarak, gelecekleri, hayatları karartılmak istenmektedir.

"Bu tutuklamalarda arkadaşlarımız degil onları tutuklayanlar yargılanacaktır. Suçlu olanlar yoksulluğa, baskılara karşı itiraz edenler değil bu çürümüş düzeni korumak için gençleri susturmak isteyenlerdir.

"AKP, kirli ellerini gençlerin üzerinden çekmeli, bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmeli, tutuklular serbest bırakılmalıdır.”

(soL-Haber Merkezi)