Mudanya’da Sol Cephe tartışıldı

Mudanya'da soL Gazetesi'yle dayanışma yemeğinde Sol Cephe tartııldı. Tartışma, soL yazarı Metin Çulhaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

(soL - Mudanya) Bursa’nın Mudanya ilçesinde soL Gazetesi ile Dayanışma Yemeği dün akşam Kalami Restoranda gerçekleşti. Geceye son dönemde ses getiren Sol Cephe çağrısı damgasını vururken toplantıya katılanlar soL Gazetesi yazarı Metin Çulhaoğlu’nun konuşmasını ilgiyle dinlediler.

Çulhaoğlu konuşmasında, AKP’nin kendinden önceki sağ iktidarlardan farkını ve bugün Haziran Direnişi’nden alınan derslerle solun yola devam etmesini belirtti. Konuşmasının devamında güncel tartışmalara da değinen Çulhaoğlu düzen siyasetinde yola Erdoğan ’sız ya da AKP ’siz gitmek gibi bir takım ihtimallerin tartışıldığını, gerçek anlamda solun bu tuzağa düşmemesi gerektiğini ve solun aydınlanma, antiemperyalizm ve emek eksenli bir mücadele hattı üzerinden kendisinin AKP’yle hesaplaşması gerektiğini vurguladı. Son dönemde geniş bir toplumsal kesimde yankı bulan Sol Cephe çağrısına da değinen Çulhaoğlu bahsedilen ilkeleri benimseyen herkesin ancak geniş bir cephe örgütlenmesiyle AKP ve türevleriyle hesaplaşabileceğini ve toplantıya katılan herkesi Sol Cephe’nin parçası olmaya davet etti.

Geceye CHP Mudanya İlçe Örgütü Yöneticileri, Nilüfer Belediyesi Yöneticileri, Mudanya Alevi Kültür Derneği, Mudanya İşçi Derneği, CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve davetliler katıldı.