Komünist Parti'den Davutoğlu'na: Hepsinin hesabını soracağız

Ahmet Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanı seçilmesinin ardından bir açıklama yayımlayan Komünist Parti, "Silahlandırdığınız gerici çeteleri savaş ve işgal bahanesi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Onları biz tepeleyeceğiz" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Komünist Parti Merkezi Komitesi tarafından yapılan "Kavgaya hoş geldin Davutoğlu" başlıklı açıklama şöyle:

"Ülkenin yeni Başbakanı sen oluyorsun. İktidar partisinin yeni genel başkanı seçildin, Çarşamba günü.

Yaptığın ilk konuşmalarda iyice belli ettin: Yıllardır yürüdüğünüz yollarda yürümeye devam edeceksiniz, beraberce.

Niyetin bu.

Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ikilisi olarak tarihe geçmeye niyetlisin belli ki.

Gericiliğin, savaş kışkırtıcılığının, hukuksuzluğun, halk düşmanlığının ve emperyalizme uşaklığın diktatör ağabeyinle birlikte iki kardeş simgesi olmaya niyetlisin.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında halkın sert tokadını yemiştiniz hep birlikte. Özgürlüklere, sanata, bilime, ağaca, insana, emeğe, tarihe düşman olduğunuz için.

Akıllanmışa benzemiyorsun.

Suriye'yi karıştırmaya devam etmeye, milyonlarca insanın evinden yurdundan olmasına yol açtığınız kışkırtmaları sürdürmeye, gerici çetelere silah dağıtmaya devam etmeye niyetlisin.

Bunu yaparken, gücünü ve pervasızlığını size borçlu olan IŞİD gibi çeteleri savaş ve işgal bahanesi yapmaktan da vazgeçmeyeceksin.

Kürt sorununda çözüm diye diye, Kürtleri Ortadoğu'ya açılan yayılmacı Osmanlı hayallerinin paralı askerleri haline getirmek isteyeceksin.

Sömürüyü artırmak, alın terinin daha ucuza gitmesi, zenginlerin daha da zenginleşmeleri temel amaçlarından olacak kuracağın hükümetin.

Kur takımını Davutoğlu.

Çık karşımıza.

Suriye'de işlediğin savaş suçlarının hesabını bir bir verdireceğiz sana ve parçası olduğun çeteye.

Üstünü örttüğünüz yolsuzlukların kuruş kuruş hesabını soracağız.

Soma’nın, Reyhanlı’nın, Gezi Direnişi’nde katlettiklerinizin… Evet, hepsinin bir bir hesabını soracağız.

Silahlandırdığınız gerici çeteleri savaş ve işgal bahanesi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Onları biz tepeleyeceğiz.

Bölge halklarının acılarını, petrol kuyuları üzerine kurulacak bir kâr paylaşımı ile değil, eşitlik ve özgürlükle dindireceğiz.

Kavgaya hoş geldin Davutoğlu.

Çık karşımıza."