İÜ'de gericiler 'yaktık yine yakarız' diyerek saldırdılar

Dün İstanbul Üniversitesi'nde Sivas Katliamı ile ilgili "Ya Müslüman Türkiye ya da hiç" afişi asan gericiler bugün de devrimci öğrencilere saldırdı. TKP, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri üyesi toplam 9 öğrencinin yaralandığı bildirildi. Gericiler "Yaktık yine yakarız", "Daha fazla Sivas" diyerek saldırdılar.

Dün İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs'te TKP'li Öğrenciler'in Sivas Katliamı davasının zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini protesto etmek amacıyla üzerinde "Sivas'ın hesabını soracağız" ve "Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar" yazılı pankartlar asmasına karşı, kendilerine Müslüman Gençlik ismini veren bir grup, üzerinde "Ya Müslüman Türkiye ya da hiç" dövizler asmışlardı. Aynı grup bugün okula taş ve sopalarla gelerek Hukuk Fakültesi binası içerisinde bulunan TKP, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifi üyelerine saldırdı.

Devrimci öğrencilerin kararlı duruşu karşısında geri çekilen gericilerin saldırısı sonucunda TKP, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifi üyesi toplam 9 kişinin yaralandığı, yaralılardan 7'sinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Çatışma gerekçesiyle çevik kuvvet ekiplerinin Merkez Kampüs içerisine girdiği, devrimci öğrencilere saldırdığı ve 2 TKP üyesi ile 1 Öğrenci Kolektifi üyesini gözaltına aldığı belirtildi.

Hastaneye kaldırılan devrimci öğrencilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

"'Yaktık yine yakarız' diyerek saldırdılar"
Saldırıda yaralanan öğrencilerden TKP üyesi Erçin Fırat, saldırganların tekbir getirerek ellerindeki sopa ve soda şişeleri ile kendilerine saldırdığını belirtti. "Onlar 'Siz kimseden hesap soramazsınız', 'Yaktık, yine yakarız' diye bağırıyorlardı. Biz de, 'Sivas'ın hesabını soracağız', 'Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar', 'Yobazların ipleri ABD'nin elinde' sloganlarıyla karşılık verdik" diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan Sivas davası zamanaşımına uğrayınca, "hayırlı olsun" dedi, güç aldılar, yaktık yine yakarız diye üniversite öğrencilerine saldırdılar. Üniversiteleri bu insanlık düşmanı gericilere bırakmayacağız."

Fırat, kendisinin de diğer yaralı öğrencilerin de durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

"'Daha fazla Sivas' diye bağırıyorlardı"
Saldırıda yaralanan diğer bir öğrenci TKP üyesi Cankat Aydın da soL'a şu açıklamayı yaptı:

"Sivas'ın hesabını soracağımızı belirten afişler astık. Kendilerine "Müslüman Gençlik" adını veren gerici grup tekbir getirerek ellerinde sopalarla saldırdılar. "Yaşasın şeriat", "daha fazla Sivas" diye bağırıyorlardı.

AKP'nin bu tarz radikal gruplara açıkça yol açtığı, Türkiye'nin sağcılaştığı ve artık aydınlık Türkiye isteyen insanlara tahammül edemediklerinin kanıtı oldu. İstanbul Üniversitesi'nde yaşanan AKP'nin yarattığı tablonun göstergesidir. "

Saat 15:30'da basın açıklaması var
TKP'li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri, bugün saat 15:30'da İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde saldırıya tepki göstermek ve gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılması için basın açıklaması düzenleyeceklerini belirttiler.

(soL - İstanbul)