İstanbul’da Grup Yorum konserine polis saldırdı

Grup Yorum’un İstanbul Bağcılar’da “İşçi Direnişlerini Büyütelim, Birleşelim, Kazanalım” başlığıyla düzenlemek istediği konsere polis tarafından saldırıldı.

Grup Yorum’un İstanbul Bağcılar’da işçilerle dayanışmak amacıyla düzenlemek istediği konsere polis saldırdı.

Bugün saat 14.00’da Bağcılar'da bulunan Olimpik Spor Salonu'nda “İşçi Direnişlerini Büyütelim, Birleşelim, Kazanalım” başlığıyla yapılmak istenen konsere gelenlerin önü polis tarafından kesildi. Grubun salona girmek istemesi üzerine çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısına gruptan taşla karşılık gelmesi üzerine çatışma çıktı. Biber gazı nedeniyle bazı vatandaşlar fenalaştı.

Konser İstanbul Valiliği tarafından “kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı. Konser organizatörleri ise bu yasaklamanın hukuk dışı olduğunu belirterek konserin yapılacağını açıklamıştı.

“Mahkemeye başvurmayalım diye karar son gün tebliğ edildi”
Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Avukat Taylan Tanay, şunları söyledi:

“Aylarca öncesinden başvurusu yapılmasına, gerekli izinler alınmasına karşın İstanbul Valiliği Cuma günü sabah ‘kamu güvenliği’ni gerekçe göstererek, bu etkinliği yasakladı. Şu anda İstanbul'un değişik yerlerinde onlarca etkinlik ve konser var. Bu yasaklama Valiliğin tamamen keyfi bir şekilde hareket ettiğini gösteriyor. Saat 11.00'dan beri kapalı spor salonu önünde toplanan kitleye İstanbul polisi azgınca saldırdı.

Sadece son gün hiçbir mahkemeye başvurmayalım diye bu kararın bize son gün tebliğ edilmesi ne kadar keyfi bir şekilde hareket ettiklerini gösteriyorlar. Bizim türkülerimizden, bizim marşlarımızdan korkuyorlar. İşçi sınıfının haklı direnişinden korkuyorlar.”

Konserin Okmeydanı’ndaki Sibel Yalçın Parkı'nda saat 18:00'da düzenleneceği duyurulması üzerine grup daha sonra Okmeydanı'nda bir araya gelmek üzere dağıldı.

(soL - Haber Merkezi)