Halkevleri: 'Clinton'a hoşgeldin demiyoruz'

Halkevleri, Hillary Clinton'ın Türkiye ziyaretine dair bir açıklamaya yayınlayarak, "ABD emperyalizminin temsilcisi Clinton’a ve işbirlikçisi AKP iktidarına Türkiye’de yaşayan halkların mesajını ileteceğiz" dedi.

Halkevleri tarafından yapılan açıklama şöyle:

" AKP iktidarı, emperyalizmin bölgedeki ‘bir numaralı işbirlikçisi’ payesini almak uğruna inisiyatif alarak Suriye’de iç savaşı derinleştirme politikası güdüyor. Bu politika Suriye halkını gittikçe büyüyen bir kan gölüne ittiği gibi Türkiye’de de Alevileri ve Kürtleri hedef alan gerici-faşist saldırıları körüklüyor.

Hafta sonu Türkiye ziyareti yapacak olan ABD Dışişleri Bakanı Clinton’un gelişi bölgedeki emperyalist savaş ve iç savaş politikalarını Türkiye’yi de içine alan bir programla derinleştirme sürecinin bir adımı olacak. AKP, Obama’nın bezbol sopası ile yaptığı görüşmede ne mesaj verdiğini tartışadursun, geleneğinde bezbol sopası yerine kazma sapı kullanmak olan Türkiye halklarının hem emperyalizme hem de işbirlikçilerine verecek başka bir mesajı var.

İstanbul Halkevleri olarak yarın (11 Ağustos 2012) yapacağımız açıklamada bu geleneği gösterecek, ABD emperyalizminin temsilcisi Clinton’a ve işbirlikçisi AKP iktidarına Türkiye’de yaşayan halkların mesajını ileteceğiz.

BASIN AÇIKLAMASI:

TARİH: 11 AĞUSTOS 2012 SAAT 13.00

YER: GALATASARAY LİSESİ ÖNÜ"

(soL - Haber Merkezi)