Gaziantep'te öğrenciler 'kızlı-erkekli' yürüdü

Gaziantep'te bir araya gelen FKF'liler Erdoğan'ın açıklamalarına karşı "kızlı-erkekli" eylem yaptı. "Haddini bil diktatör" pankartıyla yürüyen öğrenciler, "Padişahın fermanını yırtıp atacağız" dedi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun çağrısıyla Başbakan'ın "kızlı-erkekli öğrenci evleri" çıkışına karşı yapılan eylemlerin adreslerinin birisi Gaziantep'ti.

Gaziantep Üniversitesi Abdullah Cömert Meydanı'nda buluşan öğrenciler, "Haddini bil diktatör" pankartıyla yürüdü.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklaması yapan gençler AKP'nin gerici politikalarına bir yenisinin daha eklendiği belirtilirken, "Padişah bozuntusu en son yaptığı haddini bilmez açıklama ile öğrenci evlerini denetlettireceğini söyledi. Her söylediğini ferman sayan valisi ve polisi dün Kütahya’da ve Gaziantep’te ev baskınlarına başladılar bile. Yaptıkları gayrimeşrudur hukuksuzdur. Haziran’da ayağa kalkan üzerindeki ölü toprağını atan gençlik padişahın fermanını yırtıp atacaktır" dedi.

'Özgürlüklerimize zincir vurulmaya çalışılıyor'
Okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Diktatör kimsenin özel yaşamına müdahale etmediğini iddia ediyor ama yatak odalarına kadar girmeyi kadınlara üç çocuk yap demeyi kendisinin hakkı olduğunu sanıyor, hamile kadının sokağa çıkmasını yasaklamaya çalışıyor. Erkek ve kız öğrencilerin aynı kapıdan girmesini tahrik unsuru sayıyor fakat tecavüzcülerini aklamaya çalışıyor. Bu gerici zihniyet bu ülkenin aydınlık geleceği olan üniversite öğrencilerinin özgürlüklerine bizim özgürlüklerimize zincir vurmaya çalışıyor.

Ama diktatör biz gençlerin bu kalıba sığmayacağını bize biçtiği bu deli gömleğini yırtıp atacağımızı kestiremedi. Ona olayı anlayamadığını göstereceğiz, gidişine en büyük tekmeyi de yine biz vuracağız. Engellemelerinin, baskılarının, yasaklarının bizi yıldıramayacağını ona göstereceğiz"