FKF Reyhanlı'da hayatını kaybedenleri andı

FKF, Reyhanlı’da yaşanan katliamın ardından üniversitelerde yas ilan ederek, bu haftayı “Bağımsızlık Haftası” olarak ilan etti.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), 11 Mayıs 2013 günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan katliamı büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşıladığını açıklamış, bu sebeple bu haftayı “Bağımsızlık Haftası” olarak ilan etmiştir. Her üniversite de siyah kurdele dağıtılıp yas ilan edilirken, üniversitelerde katliamı anlatan sergiler yapıldı.

Üniversitelerde dün anma programı kapsamında siyah kurdeleler takıldı, okulun işlek meydanlarında süreci anlatan sergiler düzenlendi ve ölenlerin anısına bir köşe oluşturularak karanfiller konuldu.

“Ülkemizin kanlı bir savaşa sürüklenmesine karşı bağımsız bir ülke ve barış çığlığımızı büyütelim!”
İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Turan Emeksiz Heykeli önünde yapılan anmada, öğrenciler Reyhanlı'da yaşamını yitirenler adına karanfil bıraktılar.

FKF adına konuşma yapan Onur Erdem "AKP sıkışıyor sınırlar kalksın diye hükümet sıkışıyor ve böyle katliamlara sebep oluyor. FKF olarak bu haftayı bağımsızlık haftası ilan ediyoruz. Gençlik hiç bir katliamı unutmadığı gibi bunu da unutmayacak, unutturmayacaktır. Biz bu ülkenin aydınlık geleceği gençler bunların hesabını soracağız" dedi.

Hataylı biri olarak konuşma yapan Sertan İşsever ise şunları dile getirdi:

"Bildiğiniz gibi iki gün önce Hatay Reyhanlı'da bombalı bir saldırı düzenlendi. Öncelikle Hataylı bir FKF'li olarak ÖSO'cu teröristlerin yapmış olduğu bu saldırı dolayısıyla üzüntü duyuyorum. Ve yapılan bu saldırının, bölgede dönen emperyalist oyunların hesabını sormak için mücadele edeceğimize söz veriyorum. AKP hükümeti saldırıyı Esad'a yıkmak istiyor. Ancak biz biliyoruz ki saldırıyı düzenleyen orada bulunan sözde özgürlük savaşçılarıdır. Orada ki Alevi halka ‘Siz İslam karşıtısınız, hepinizi öldürüp buraya yerleşeceğiz’ diyerek tehdit ediyorlar. AKP yürüttüğü Suriye politikasının hesabını Suriye ve Türkiye halkına verecektir. Bunun hesabını soracak olanlar ise bizleriz.”

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yapılan anma da ise konuşma yapan Baransel Ağca, AKP hükümetinin Ortadoğu'da şeriatçı çetelerle yaptığı işbirliğinin kendi elinde patladığını, emperyalizmin güdümündeki çetelerin halklar tarafından yenileceğini, bu katliamın hesabının sorulacağını ifade etti.

(soL- Haber Merkezi)