Viyana’daki TKP’li öğrencilerden açıklama

Bir süredir devam eden, Viyana Üniversitesi öğrencilerinin Audimax İşgali‘ne katılan TKP’li öğrenciler konuya dair bir açıklama yaptılar.

Viyana'da öğrenim görmekte olan Türkiye Komünist Partisi üyesi öğrenciler yayınladıkları bildiri ile Viyana Üniversitesi'nin en büyük anfisi olan
Audimax'ta başlayan işgali desteklediklerini ve aktif olarak eylemlerde yer aldıklarını açıkladılar.

TKP'li öğrencilerin bildirisinde şu görüşlere yer verildi:

Viyana Üniversitesi'nin en büyük anfisi olan Audimax'ın işgali ile başlayan ve giderek genişleyerek başkentin ve diğer kentlerin yüksek öğrenim gençliğini harekete geçiren eylemi, Türkiye Komünist Partisi üyesi ve dostu öğrenciler olarak destekliyor, tüm göçmen öğrencileri bu eyleme katılmaya çağırıyoruz!

Audimax İşgali, Avusturya'da uzun bir zamandır hareketsiz görünen üniversite öğrencilerinin dünya ve ülke olaylarına hiç de kayıtsız olmadıklarının bir göstergesi, neoliberal politikalara karşı gençliğin haklı bir tepkisidir.

Genişleyerek sürmekte olan bu eylem, giderek çok sayıda öğrencinin etkin katılımı ile politik düzeyini de yükseltmekte, çeşitli kökenlerden gençlerin kaynaşmasıyla emperyalizme ve neoliberal uygulamalara karşı canlı ve etkin bir bilinçlenme süreci ortaya koymaktadır.

Audimax İşgali, sadece öğrencilerin öğrencilikten kaynaklanan sorunlarının çözümüne yönelik olmaktan çoktan çıkmış, kapsamlı bir düzen eleştirisine dönüşmüştür. Türkiye Komünist Partisi üyesi ve dostu gençler, eylemi bu yanıyla da değerlendirmekte ve karşılaşılan sorunları teker teker çözmeye çabalarken tüm sorunların asıl kaynağını gözden uzak tutmamanın zorunluluğuna inanmaktadırlar.

Üniversite mezunlarının niteliğinde düşmelere yol açabilecek kısıtlamalar ve uygulamalar, özünde sermayenin, krizden dolayı donatımlı insan kaynağına olan ilgisinin azalmasından kaynaklanmaktadır. Bu, neoliberal politikaların esasıdır.

İnsan ve halk düşmanı olanlar, kendi kısır çıkarlarından başka bir şey düşünmeyenlerden oluşan çok küçük bir azınlık, insanlığın tüm geleceğini olumsuz etkileyebilecek kararları almada hiç bir tereddüt göstermemektedirler.

Tüm göçmen öğrencileri, bu gözü kara çıkarcılığa karşı çıkmaya, Audimax İşgali ile başlayan eylemlere katılmaya çağırıyoruz!

Türkiye Komünist Partisi üyesi ve dostu gençler

(soL - Viyana)