ÖDP’de kolektif başkanlık kurulu

Alper Taş’ın tek genel başkan adayı olduğu ÖDP 6. Olağan Kongresi’nde Kolektif Başkanlık Kurulu oluşturulacak.

soL (HABER MERKEZİ) ÖDP'nin dün gerçekleşen 6. Olağan Konferansı'nda tek genel başkan adayı olan Alper Taş, bugün İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu'nda yapılacak kongrede konuşacak. Avrupa ve Ortadoğu'dan konuklarla Türkiye'deki siyasi parti ve sendika temsilcilerinin de katılacağı kongrede, parti meclisi üyeleri de ilan edilecek.
ÖDP'nin Kolektif Başkanlık Kurulu oluşturacağı da öğrenildi. Buna göre, bütün genel başkan yardımcıları Kolektif Başkanlık Kurulu'nda eşit yetkilerle görev yapacak, genel başkanın, yardımcılarından yetki olarak farkı ise siyasal sözcü olması olacak. Bugün yapılacak 6. Olağan Kongre'de Kürt sorunu, örgütlenme ve kriz, kolektif başkanlık ve üye yenileme olmak üzere dört ana başlıkta kararlar alınacak.
'Bu kongre bir başlangıç'ÖDP İzmir İl Başkanı Cemal Doğan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "ÖDP bir yapılanma ve yenilenme sürecine giriyor. ÖDP, kapitalizmin dünya çapında yaptığı saldırılara karşı durabilmek, politik hattı oluşturmak ve örgütsel yetkinliği sağlamak için bu kongreyi bir başlangıç saymaktadır. Eşitlik, özgürlük ve devrim sloganıyla da bu hattın nasıl şekilleneceğini ortaya çıkartmaktadır" dedi.