Bu Yazı Çok Konuşulacak! Olay Yaratacak Açıklamalar! (Onur Tezel)

İnternet haberciliğinde hiçbir çaba harcamadan ajanslardan ve başka sitelerden “kopyala-yapıştır” yoluyla yapılan haber örneklerinin sayısı hiç de az değil. Özellikle haber portalından başka her şeye benzeyen lüzumsuz sitelerde ve “fazla yorgunluğa gelemeyen” dinci yandaş internet mecralarında bu durumun daha yoğun olduğunu görüyoruz. “Saygın” burjuva gazetelerinin internetteki yüzleri de onlarla yarışıyor.

Bunlara “emek en yüce değerdir” deseniz, aval aval yüzünüze bakarlar “niye ki?” diyerek. Siz “niyesi mi var!” demeye kalmadan acar “haberci”miz çoktan bilmem ne sitesinden bir haberi kopyalamıştır, yapıştırması an meselesidir. Uzaklaşın oradan.

Bir de sansasyon merakı var tabii. “Şok”larla, “flaş”larla dolu başlıklar… (Bu yazıda ben de onlar gibi sansasyon soslu bir başlık kullandım. Yazıyı buraya kadar olsun okuduysanız, amacıma ulaştım demektir!) Zehir zemberek açıklama gibi sundukları habere bin bir umutla giriyorsun, karşında baygın bakışlı bir bakanın hiç de zehir ve zemberek olmayan sözleri sırıtıyor. Ara dur “flaş”ı!

“Tık”ları arttırmak için fotoğraf galerilerini tepe tepe kullanmaları da cabası. Sen domatesin yararlarını öğreneceğim diye 39 fotoğrafı teker teker “tık”larken, domates en çok “site yöneticisi” bey amcalara yarıyor. Oooh, bugün de karnımız doydu!

İşte internette böyle siteler de at koşturuyor. Daha doğrusu hali hazırda başka hipodromda koşturan atı önce kopyalayıp yapıştırıyorlar. Sonra sansasyonel bir başlık döşüyorlar: Şok şok şok! Attan olay yaratacak açıklamalar: “Vefasızlığın kurbanıyım!” Atın gündemi sarsacak fotoğrafları için tıklayınız.

Öğrendik ki Aktif Haber Sitesi de internette boy gösteren sitelerden biriymiş. Ve yine öğrendik ki, bu acar haberci yuvası site, Birgün’ün “yalan”ını ortaya döküvermiş şakkadanak. Neymiş efendim, Birgün’e göre sosyalistler, AKP’ye ve 12 Eylül’e karşı “hayır cephesi”nde birleşmişmiş. Haşa!

Aktif habercilerimiz, “hayır” diyenleri yeteri kadar sosyalist bulmamış olacak ki, “Ufuk Uras başta olmak üzere” “evet” diyen makul “sosyalistler” örnek veriliyor hemen. Sonra Ömer Laçiner var, efendim şey partisinin (neydi lan o partinin adı, tekerleme gibi bir şeydi) başkanı Doğan Tarkan var, sonra eee… Sonra onların manevi şahsiyetleri var! Etti mi sana 6 “sosyalist”!

Uras, Laçiner, Tarkan “evet” diyor ya yeter! Demek ki sosyalistlerin “hayır” dediği yalan!

“Kendini solcu Kürt olarak tanımlayan” (aktif habercilerimizin iddiası bu yönde!) Birgün, bu utançla yaşayamaz artık!

Ben bu ak-aktivistlere de yardım etmeden duramayacağım. Ne de olsa büyük iş başardılar. Sayemde işleri daha da büyütürler artık!

Size “tık”ları şahlandıracak sansasyonel haberler öneriyorum aktif haberciler, kopyalayın yapıştırın bir kenara:

− Şok şok şok! Solcu Mozambiklilerin haber portalı soL’un bir yalanı daha ortaya çıktı! “Solsuz çözüm olmaz” diye yazılara yer veren soL’u, sol kanadımız Ufuk Uras, “hiç de bir kere!” diyerek yalanladı. “Solsuz çözüm olmazmış, pöh! Ben solcuların piriyim, ama bensiz çözüm gayet de güzel olur” diyen Uras, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde… Şaka şaka!

− Flaş flaş! Birgün’de skandallar bitmiyor! “Halkın gazetesi” olduğunu söyleyen Birgün’ün halkın gazetesi olmadığı ortaya çıktı. Devrimci şey partisinin (yahu, mübarek partinin adı dilimin ucunda ama…) başkanı Doğan Tarkan, “ben halktan bir insanım ve gazetem de Birgün değil. N’olcak şimdi!” dedi. Muhabirimizin partisiyle ilgili ardı arkası kesilmeyen kırıcı esprileri karşısında gergin anlar yaşayan Tarkan, cemaat televizyonu canlı yayına çağırınca sevinçli bir telaş içinde boynumuza sarıldı. O duygusal anların fotoğrafları için tıklayınız.

− Olay yaratacak açıklamalar! Tayyip Erdoğan “edep yahu” derken sövgülü “yazar” Engin Ardıç’ı mı kast etti? Ardıç’a kastın ne idi Moni? Ardıç’a gittiyse bu söz, bir kulağından girip öbür kulağından çıkmış mıdır? Çıkmamışsa içeride ne yapmaktadır? Ardıç’la Arınç arasında kaç fark vardır ve bu farkların Ergenekon’la ne alakası vardır? Tayyip Bey, “EDP yahu” demişse örneğin, Ufuk Uras “fenafillah”a ulaşır mı? Hepsi fotoğraf galerimizde mevcut… (“Salatalığın yararları” fotoğraflarını da araya sıkıştırırız.)

Bu kadar öneri yeter sanırım. Siz bunların üzerine bire bin katar, hünerinizi gösterir, zifiri karanlığı bize “ak” diye sunanların arasında “seçkin” yerinizi alırsınız. Artık tırnak içinde ne kadar “seçkin” olunursa!

Üzülmeyin be ak-aktivistler, yalnız değilsiniz. Uras gibiler de tırnak içinde “sosyalistler” olarak yanınızda nasıl olsa!

Öyleyse durmak yok: Karıştırın doğru ile yalanı, sol ile sağı, kopyalayın, yapıştırın, ekleyin, çıkartın, “hayır”ı söyletmen vurun, insanları “evet” diye diye uyutun!

Tırnak içine yeni “evet”ler dizin. Devran, şimdilik, sizin.