Sen Sivilsin Büyük Düşün!

Genç siviller bir büyük eylem daha yapmışlar. Eylemin odağında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton var.

Genç Siviller’den Ceren Kenar, ABD Dışişleri konutuna sızmak suretiyle gerçekleştirdiği bu eylemde Hillary’ye hem senatörlük yaptığı dönemde hem de seçim süreci boyunca takınmış olduğu Siyonist tavrından ötürü İsrail militarizmine karşı Filistin direnişinin simgesi olan bir sapan hediye etmiş. Ardından Kenar arkadaşımız, bağcıkları uzun olduğu için çözemediğinden Clinton’a konverslerini atamasa da bakanı ABD’nin bu zamana değin imza attığı darbelerden ötürü “Kahrolsun İmparatorluk” (O kadar da değil! ABD emperyalizmi dememiş artık) ve “Yaşasın Sivil Direniş” sloganları ile protesto etmiş.

Durun durun! Telaşa mahal yok.

Bunlar olmamış tabii. Turfanda beslemelerimiz Hillary Clinton’un özel davetlisi olarak Washington’a davet edilmişler. Ceren Kenar da orada Hillary Clinton’la “maraba televole” fotoğrafı çektirmiş. Eylem bu yani... Bitti dağılabilirsiniz. “Eylem” esnasında Hillary Clinton’ın eline Türkiye’deki YouTube yasağı ile ilgili bir döviz iliştirilmiş. (Gerçi siviller bunun bir pankart olduğunu iddia ediyorlar ama olsun...)

İlginçtir, Türkiye’deki idareye seslenmesi gereken “pankart” İngilizce yazılmış. Sarkastik duruşları ile tanınan Genç Siviller’in bu eylemleri ile ülkemiz yönetiminin ABD’ye göbekten bağlı olduğunu mu anlatmaya çalıştıklarını biz düşüneduralım, Sivil Mustafa, Siviller’in sitesinde eylemin önemine sivilce parmak basmış: “Ceren arkadaşımızı tebrik ediyorum.Genç sivillerin neler yapabileceği,hayal gücü ile sınırlıdır :)”