‘Evet’çiler Ufuk’u fena çizdi

“Kim olduğu bilinmeyen” şahıslar, “kaçak” bir afişle ‘evetçiler’ ve ‘hayırcılar’ı ayırdılar. ‘Hayır’cıları karalayan afişte bu kampta Ufuk Uras’ın yer alması ise ilgi çekti.

Referanduma yaklaşırken AKP’nin kullandığı taktikler, işin iyice suyunu çıkardı.

Bu defa her tarafı mobese kameraları dolu Ankara ve İstanbul’da “kimliği belirsiz kişiler”, bir tarafında “Evet cephesi”, bir tarafında da “Hayır cephesi”ne ait olduğu düşünülen siyasilerin resimlerinin kullanıldığı bir afiş astılar.

Erdoğan’ın “Hayır diyenler belli” demagojisine dayanan ve AKP’liler tarafından asıldığını düşündürten afişte, “EVET” cephesinde, Recep Tayyip Erdoğan, MHP Eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sinan Çetin, HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu ve Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun isimleri yer alıyor.

"HAYIR" cephesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın resim ve isimleri yer alıyor…

Derken, Selahattin Demirtaş’ı görünce zaten bir “İyi de, BDP ‘hayır’ değil boykot diyor” diye geçiren aklımız, Ufuk Uras ismine takılıyor.

Nasıl yani? İyi de, Ufuk Uras “Hayır çıkarsa Ergenekon’un zaferi kesinleşir” diyebilen bir azılı ‘evet’çi.

Niye bu afişte “hayır” kampında yer verilmiş acaba?

‘Evet’çi yoldaşları dahi, Uras’ın toplum nezdinde itici olduğunu düşünüyor olmasın?