AKP, Kılıçdaroğlu'nu izlemeye almış

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Benim bildiğim, Amerika’dan gelen mailler var” sözlerine tepki göstererek, "Sayın Bozdağ’a şimdi açıkça soruyorum, Türkiye’nin Anamuhalefet Partisi Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun maillerini izlemeye mi aldınız? Ona Amerika’dan öyle bir mail geldiğini nereden biliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

ANKA

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Adil Öksüz’ le ilgili Amerika’dan gelen mailler var” sözleri üzerine açıklama yaptı.

Adil Öksüz ile ilgili şahsına gelen ise tek bir belge olduğunu ve bu belge hakkında Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdikten sonra, devlet sırrı olabileceği düşünülerek, belgenin cumhuriyet savcılarına bir tutanakla teslim edildiğini belirten Çıray, “Ancak devletimizin çıkarlarını siyasi gösteriye tercih etmediğimizi gören kaynak veya kaynaklar, ilgili belgeyi ne yazık ki sosyal medyada kullanmış ve basın mensuplarına iletmişlerdir” dedi.

Bozdağ’ın “Benim bildiğim, Amerika’dan gelen mailler var” açıklamalarının “çok çarpıcı” olduğunu ifade eden Çıray, şunları kaydetti:

“Bu beyan, telaş içinde yapılmış bir suç ikrarıdır. Sayın Bozdağ’a şimdi açıkça soruyorum, Türkiye’nin Anamuhalefet Partisi Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun maillerini izlemeye mi aldınız? Ona Amerika’dan öyle bir mail geldiğini nereden biliyorsunuz?

Sayın Bozdağ’ın bu açıklaması, istifasını gerektirecek bir skandaldır. 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunun, tarihsel fonksiyonunu icra edebilmesi için biz elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Ancak bir süre sonra AKP komisyonu sabote etti. Anladık ki AKP iktidarının 15 Temmuz’un gerçekten aydınlatılması gibi bir niyeti yoktu. Komisyonun çalışmalarının açık-örtülü yollarla baltalanmasına tüm çıplaklığıyla millet şahit oldu. Komisyon raporu neden 16 Kasım öncesi üyelere dağıtılmadı? Böyle davrananlar şimdi ‘kontrollü darbe’ gibi ibarelerden rahatsızlık duyuyorlar. Buna hakları var mı?”