Cami hoparlöründen 'hayır' düşmanlığı: 'Evinize almayın' anonsu yapıldı!

Balıkesir'in turistik ilçesi Ayvalık'ın köylerini ziyaret eden bir grup Atatürkçü Düşünce Derneği yönetici ve üyesi, AKP'li seçmenin ağırlıkta olduğu Çamoba köyüne girdikleri sırada, cami hoparlöründen "Köye yabancılar geldi kapınızı açmayın" anonsunu işittiler.

Ayvalık'ın köylerine giden Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, cami minaresinden yapılan anonsla şaşkınlığa uğradılar. Köy bekçisi ve aynı zamanda müezzinlik de yapan bir kişi, minareden “Köye yabancılar girdi, kapınızı açmayın” şeklinde anons yaptı.

Odatv’den Oya Uğral’ın haberine göre, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi üyeleri, kırsal mahallelere yönelik çalışma başlattı. Aralarında uzman doktor, diş hekimi, ziraat mühendisi, hukukçu ve veterinerin de bulunduğu grup, Ayvalık köylerine giderek vatandaşlarla bir araya  geliyor. Ayvalık’ın tüm köylerini programına alan ADD yönetimi, insan ve hayvan sağlığının yanı sıra köylülerin hukuksal sorunlarına da çözüm üretiyor.

CAMİ MİNARESİNDEN ANONS!

AKP’li seçmenin ağırlıkta olduğu Çamoba köyüne giden ADD üyeleri, burada cami minaresinden yapılan anonsla şaşırdılar. Köy bekçisi olduğu belirtilen bir kişi, cami minaresine çıkarak, “Köye yabancılar geldi, kapınızı açmayın” şeklinde anons yaptı.

Olaya tepki gösteren ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, “Türk köylüsünün misafirperverliğine yakışmayacak bir davranış” dedi. Olayın detayını anlatan Üzgeç şöyle konuştu:

“Evet cephesindekilerin kullandığı ayrıştırıcı dil, geldiğimiz noktayı gösteriyor. İnsanları birleştireceklerine, birbirlerine düşman ediyorlar. Bu işte köylümüzün kabahati yok. Zaten daha sonra anons yapan kişiyle görüştük. Biz köylere parti bayraklarıyla gitmiyoruz. Yönetim olarak geçen yıl aldığımız karar gereği köylerimizin çeşitli sorunlarını çözmeyi amaçlıyoruz. Ayvalık’ın 16 köyünde yürüttüğümüz çalışmalarda ilk kez böyle bir uygulamaya maruz kaldık. Korumakla yükümlü olduğumuz cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri eğer tehdit altındaysa bunları halkımıza anlatmak da bizlerin öncelikli görevi. Hükümet, ayrıştırıcı dili sayesinde 15 yıldır iktidarını korumaya çalışıyor. Köylülerin büyük baskı altında olduğunu gözlemliyoruz. Kimi yaşlılar, ‘evet’ çıkmazsa engelli ve düşkün maaşlarının kesileceğinden korkuyorlar. Biz de onlara gerçekleri anlatmaya gayret ediyoruz.”