Yandaş yazardan skandal yazı: Halaydaki nakaratla bombacının pimi çekmesi arasında nasıl senkron var, hayret!

Yandaş gazete Star başyazarı Ahmet Taşgetiren, Ankara'yı kana bulayan bombalı saldırının olduğu anının görüntülerinde yer alan halay çeken gençlerin söylediği "Bu meydan kanlı meydan" nakaratıyla bombanın patlaması arasında skandal bir bağ kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilan-ı aşk eden Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star gazetesinin baş yazarı Ahmet Taşgetiren, Ankara katliamına ilişkin skandal bir yazı yazdı. Taşgetiren Ankara katliamında bombanın patlaması sırasında çekilen videoyla ilgili olarak "Halay ile patlama anına ilişkin videoyu izlemişsinizdir. Hayret, nasıl bir senkron var 'Bu meydan kanlı meydan' nakaratı ile bombacının pimi çekmesi arasında? Hayret!" dedi.

Taşgetiren, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saldırının ertesi günü, katliamın olduğu yerde 1 kasım seçimleri için "oy istediğini" iddia ettiği yazısında "Ölümler o kesim için, sadece ürettiği öfke ve seçimlerde sandığa gireceği oy itibariyle anlam taşıyor. O yüzden de bu eylem, IŞİD veya başka bir örgüt kim tarafından yapılmış olursa olsun, adeta bir seçim kampanyasına dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

Ahmet Taşgetiren'in Star'da yazdığı yazının ilgili kısmı şu şekilde:

-Öfkeden oy çıkarmak:

“Kestirmeden söyleyeyim” diyor adam. “10 Ekim’deki ‘kanlı Cumartesi’nin yarattığı öfkeyi 1 Kasım’da ‘oy’a dönüştürmek yükümündeyiz” diyor. (Cumhuriyet, Aydın Engin, Tırmık 12 Ekim 2015) Bu kadar açık, bu kadar hoyrat.  “Bir tek okurun aklını çelebilirse.... Tırmık işe yaramış olacak” diyor. Ölümü böylesine araçsallaştırmaktan utanmayarak...

Demirtaş da hemen ertesi gün, ölülerin anıldığı meydanda 1 Kasım için oy çağrısı yapmıştı.  

Acıların böylesine araçsallaştırıldığı bir başka ideolojik zemin bulunur mu bilmem. Ama bizde şimdilerde “Erdoğan karşıtlığı” etnik - mezhebi sol örgütlenme ile bir çok farklı odağı aynı çuvalın içine sokabiliyor.

Mesela bakıyorum, vahşete yorum yaparken Cumhuriyet gazetesi ile Zaman atbaşı gidiyor. Bu, acayip bir fesat denklemi.

Ben bu çizgide, ölümler karşısında zerre miktarı bir samimi hüzün göremiyorum. Sıfır.

Ölümler o kesim için, sadece ürettiği öfke ve seçimlerde sandığa gireceği oy itibariyle anlam taşıyor. O yüzden de bu eylem, IŞİD veya başka bir örgüt kim tarafından yapılmış olursa olsun, adeta bir seçim kampanyasına dönüşüyor.

-Hayret!

Halay ile patlama anına ilişkin videoyu izlemişsinizdir. Hayret, nasıl bir senkron var “Bu meydan kanlı meydan” nakaratı ile bombacının pimi çekmesi arasında? Hayret!