Washington Post muhabiri İran’da casusluk suçlamasıyla yargılanmayı bekliyor

Washington Post muhabiri Jason Rezaian, İran’da casusluk ve “hasım devletlerle işbirliği” yapmak suçlamalarıyla yargılanacak.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un Tahran muhabiri Jason Rezaian, İran’da casusluk suçlamasından yargılanmayı bekliyor. Rezaian’ın avukatı Leyla Ahsan, müvekkilinin gizli bilgileri toplamak ve İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı propaganda yapmak suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu aktardı.

AFP’ye konuşan Ahsan, hem ABD hem de İran vatandaşı olan Rezaian’ın gazeteci olduğunu ve yaptığı iş gereği bilgiye ulaşması ve yayımlaması gerektiğini söyledi. Ahsan, “Rezaian doğrudan veya dolaylı olarak gizli bilgilere ulaşmış değil” iddiasında bulundu.

Geçtiğimiz yıl 22 Temmuz’da tutuklanan Washington Post muhabirinin İranlı eşi Yegane Salehi de kendisiyle birlikte tutuklanmış, iki buçuk ay sonra tazminatla serbest bırakılmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif geçtiğimiz hafta Rezaian’a yönelik suçlamaların çok ciddi olduğunu söylemiş ve meselenin İran yargısının tasarrufunda olduğunu belirtmişti.