TRT Ankara Radyosu'nda neler oluyor?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından TRT Ankara Radyosu'nun başına vekaleten atanan Arif Koyuncu, radyo yöneticiliği değil sendika düşmanlığı yapıyor. Haber-Sen tarafından TRT Radyosu için hazırlanan iki programa son veren Koyuncu, şimdi de sendika odasını boşaltıyor.

TRT Ankara Radyosu'nda AKP rüzgarları esiyor. AKP tarafından TRT'nin başına geçirilen İbrahim Şahin'in TRT Ankara Radyosu'na vekaleten atadığı Arif Koyuncu, TRT'de örgütlü bulunan Haber-Sen'i tasfiye etmek için türlü yollar deniyor.

İki programa son verildi, sürgün başladı
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Turgut Dibek, TRT Ankara Radyosu yönetiminin yayıncılığı bir kenara bırakarak sendikaya ve sendikacılara karşı savaş açtığını dile getirdi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından atanan Arif Koyuncu’nun göreve başlamasından sonra KESK'e bağlı Haber-Sen yöneticilerinin hazırladığı iki programın yayınına son verdiğini belirten Dibek, Haber-Sen Ankara 1 Nolu Şube Yöneticisi Zeynep Geçer'in görev yerinin iki hafta içinde iki kere değiştirildiğini ifade etti.

"Odayı boşaltın dinlenme odası yapacağım"
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi Bölümü mezunu olan Zeynep Geçer'in son olarak teknik personel tarafından yapılması gereken bir işle görevlendirildiğine dikkat çeken Dibek şöyle konuştu:

"Bununla da yetinmeyen Arif Koyuncu şimdi de Haber-Sen'in yıllardır kullandığı temsilcilik odasının boşaltılmasını istemektedir. Gerekçe ise odayı 'Sanatçılar için dinlenme odası' yapmaktır. Oysa Ankara Radyosu’nda sanatçılar için birkaç yıl önce yapılmış geniş bir dinlenme odası vardır ve sanatçıların yeni bir oda talebi yoktur. Amaç odasını Haber-Sen'in boşalttırmaktır."

(soL - Haber Merkezi)