'TRT alımlarında torpil yoksa mülakatlar yayınlansın' talebi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, tartışma konusu olan ve tepki çeken TRT alımlarına ilişkin Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Haber Merkezi

TRT mülakatları tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, mülakatlara ilişkin TRT'den sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Sertel, “380 kişilik alım yapılacağı ilan edilen sınavların ve mülakatların sonucunda kuruma 251 kişi alındı. İki bine yakın kişi mülakata çağrılmasına rağmen 129 kişilik kadro hiçbir açıklama yapılmadan boş bırakıldı. 8 ayrı branştaki birincilerin hiçbirinin ataması yapılmadı. Bunun yanında alt sınır olan 70 puan alanlardan bazıları başarılı sayıldı. Bütün bunlar alımların şaibeli ve torpilli olduğuna dair iddiaları güçlendiriyor. Torpil yok diyorlarsa mülakatları yayınlasınlar. Bu sınavın iptal edilmesi veya yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi.

"Bu alımlardan sonra TRT yönetimindekilerin vicdanları rahat mıdır?" diye soran Sertel, "Kendilerinin ve kamuoyunun vicdanını rahatlatmak, yapılan bir haksızlık veya hukuksuzluk varsa bunları gidermek adına bu sorulara en kısa zamanda cevap verilmesi lazım. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş veyahut TRT Genel Müdürü çıksın ve ataması yapılanların referanslarının kimler olduğunu, sınavlarda kaç puan aldıklarını ve hangi kritere göre alındıklarını bütün şeffaflığıyla açıklasın. Aksi takdirde bu iddiaların altında kalırlar ve toplum vicdanında aklanamazlar" ifadelerini kullandı.