TRT AKP’ye çalıştı: Sadece Erdoğan altı ayda 44 saat haber oldu!

Ço­rum Mil­let­ve­ki­li Tu­fan Kö­se'nin TRT'yle ilgili soru önergesine verilen yanıta göre, muhalefet partileriyle ilgili toplam haber süresi AKP'nin yarısı bile etmiyor. Erdoğan TRT’de 6 ayda tek başına 44 saat haber yapılırken, Kılıçdaroğlu 12 saat, Bahçeli 2 saat TRT’ye çıkabildi. BDP ise yalnızca 22 dakika.

TBMM KİT Ko­mis­yo­nu Üye­si CHP Ço­rum Mil­let­ve­ki­li Tu­fan Kö­se, TRT yet­ki­li­le­ri­ne si­ya­si par­ti­le­rin ha­ber ol­ma sü­re­le­ri­ni sor­du. Ve­ri­len ya­nıt “dev­le­t te­le­viz­yo­nu” TRT’nin AK­P’­nin propaganda aparatına dönüştürüldüğünü gösteriyor. Mu­ha­le­fet par­ti­lerinin TRT’de ha­ber ol­ma sü­re­si Baş­ba­ka­n haberlerinin ya­rı­sı­na bi­le ula­şa­ma­dı. Er­do­ğan 44 sa­at ha­ber olur­ken CHP, MHP ve BDP’­li­ler toplamda sa­de­ce 16 sa­at TRT ekranında yer bu­labildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, bu yı­lın ilk al­tı ayın­da Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan 44 sa­at 13 da­ki­ka ha­ber ol­du. 135 CHP’­li mil­let­ve­ki­li ve CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu 12 sa­at 39 da­ki­ka ha­ber ola­bil­di. MHP’­li 51 mil­let­ve­ki­li ve li­der­le­ri Dev­let Bah­çe­li 2 sa­at 29 da­ki­ka TRT ek­ran­la­rın­da yer bu­la­bil­di. BDP ise 22 da­ki­ka­da kal­dı. Top­lam 59 sa­at 3 da­ki­ka­lık ha­ber sü­re­si­nin 44 da­ki­ka­sı Baş­ba­ka­n’a ay­rıl­dı. Bu sü­re­ler için­de ba­kan­lar ve diğer AKP’li mil­let­ve­kil­le­ri bu­lun­mu­yor.

Canlı yayında da zirvede!
TRT’­nin can­lı ya­yın sü­re­le­ri­nin da­ğı­lı­mı ise şöy­le: Baş­ba­kan Er­do­ğan 40 sa­at 12 da­ki­ka, CHP ve Kı­lıç­da­roğ­lu 13 sa­at 43 da­ki­ka, MHP ve Bah­çe­li 4 sa­at 13 da­ki­ka, BDP ise 1 sa­at 45 da­ki­ka. TBMM’­de­ki si­ya­si par­ti­le­rin her haf­ta sa­lı gün­le­ri yap­tık­la­rı grup top­lan­tı­la­rı­na ya­pı­lan can­lı bağ­lan­tı sü­re­le­ri de şöy­le: AKP 15 sa­at 46 da­ki­ka, CHP 8 sa­at 53 da­ki­ka, MHP 5 sa­at 37 da­ki­ka, BDP 2 sa­at 40 da­ki­ka.

“AK­P’­nin bo­ra­za­nı­”
Ko­nuy­la il­gi­li konuşan CHP’li Tu­fan Kö­se şun­la­rı kay­det­ti, “Dev­le­tin te­le­viz­yo­nu, hal­kın pa­ra­la­rıy­la ayak­ta du­ran bir ku­rum sa­de­ce Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a ve AK­P’­ye ça­lı­şı­yor. TRT bir pro­pa­gan­da ara­cı ol­muş du­rum­da. Res­men AK­P’­nin bo­ra­za­nı. Gün geç­tik­çe de da­ha da ar­tı­yor.”