Taraf'ın 'Yoldaş General' manşeti asparagas mı?

Taraf gazetesinin yayımladığı 'Yoldaş General' haberinin doğruluğu hakkındaki kuşkular artıyor. Aziz Çelik, Taraf'ın TSK mensubu olarak gösterdiği Ziya Güler ile TBKP üyesi Ziya Güler'in farklı kişiler olduğunu iddia etti.

Taraf gazetesi ve Mehmet Baransu'nun, MİT'in özel yetkili savcılığa gönderdiği belgelerden yola çıkarak hazırladığı "Yoldaş General" haberinin yalan olduğuna dair işaretler çoğalıyor.

Aziz Çelik, bazı e-posta gruplarında dolaşıma giren mesajında, Mehmet Baransu ve Taraf'ın Korgeneral Ziya Güler'in THKP/C ve TBKP üyeliğine dair yayınlanan belgelerin, aslında TBKP üyesi Feridun Gürgöz'e ait olduğunu iddia ediyor. TÜSTAV Sarı Defter dizisinden çıkan Saat Geri Dönmüyor adlı anılarında, Feridun Gürgöz, "Ziya Güler" isminin partideki takma adı olduğunu belirtiyor.

"Birazcık solu bilen biri bu gibi parti ve yazılarda müstear ad kullanıldığını bilir." diyen Çelik, MİT'in de bu raporu bir partilinin takma adla yazmış olacağını anlamayıp bunun generalin kendisi olduğunu sanmasının "tuhaf" olduğunu belirtiyor.

'Gazeteciliğe bakın!'
"Polis ve MİT'ten servis edilen belgeleri oldugu gibi yayinlayan ünlü ve sansasyonel gazeteci kendi gazetesinde yazan TBKP eski Genel Sekreteri Nabi Yağcı'ya sorma gereği bile duymuyor" diyerek gazetecilik faaliyetine dikkat çeken Çelik, bunun nedenini, Baransu'nun "MİT ve polise daha fazla güvenmesine" bağlıyor.

Aziz Çelik'in şu satırları ise, durumu özetliyor:

"Karala solu, karala komünistleri bunun adı gazetecilik olsun.
Ülkemiz cok MİT'çi gazeteci gordu. Şimdi onların foyası meydana çıktı.
İleride de bugünün MİT'çi gazetecilerinin foyası meydana çıkacak.

Taraf ve Baransu'nun sola ve komünistlere bir özür borcu var.
Bu asparagas haberden dolayı özür dilesinler!"

(soL - Haber Merkezi)