soL günlük gazetede neler olmayacak?

1 Ekim'de yayın hayatına başlayacak soL günlük gazetede neler olmayacak? İşte Dayanışma Sayısında bu soruya verilen yanıtlar.

soL günlük gazete 1 Ekim'de yayın hayatına başlıyor. Dayanışma Sayısında bir "Çıkış Manifestosu" yayınlayarak, okurlarına izleyeceği yayın çizgisi konusunda söz veren soL günlük gazete, "nasıl bir gazete olmayacağını" da yine Dayanışma Sayısında anlattı.

soL'un Çıkış Manifestosunu buradan okuyabilirsiniz: soL nasıl bir gazete olacak?
soL'la ilgili gelişmeleri buradan izleyebilirsiniz: www.solgeliyor.net

soL, Dayanışma Sayısında "Asla bunlar gibi olmayacağız" diyerek, gericiliğin, milliyetçiliğin ve liberalizmin gazetecilik anlayışından bir seçkiye yer verdi. "Ortada ne gerçek var ne de etik... Onlar bir tarafa, biz bir tarafa" diyen soL, "nasıl bir gazete olmayacağını" şu sözlerle anlattı:

Patron medyasıyla mücadele edecek bir gazete için kolları sıvıyoruz. soL, medyayı AKP’nin ve sermayenin oyuncağı haline getirenlerden hesap soracak, medyanın yalanlarıyla dişe diş bir kavga verecek.

Ve elbette soL'da ana akım medyada bir kural haline gelmeye başlamış olan skandallara yer olmayacak.

Cinayet haberlerini gülünçleştiren, katliamları okuruna bir futbol maçını anlatır gibi yansıtan, kadın bedenini, çocuk sevimliliğini, ceset korkunçluğunu malzeme yapan tarz soL'da (doğaldır ki!) kendine yer bulamayacak.

(soL-Haber Merkezi)