soL gazetesi ilk günden yoğun ilgi gördü

"Halka yalan söylemek suçtur" sloganıyla günlük yayın hayatına başlayan soL gazetesi okuruyla buluştu. Halkın soL gazetesine yoğun ilgisi sosyal medyaya da taşındı. Gazetenin birçok bayide tükenmesi nedeniyle okuyuculardan adreslerin tespiti için destek istendi.

Bugün günlük yayın hayatına başlayan soL gazetesi halkın yoğun ilgisini gördü. 70 bin baskı ile 25.866 noktada okuruyla buluşan soL gazetesi sabahın ilk saatlerinden bu yana birçok bayide tükendi. Sloganı “Halka yalan söylemek suçtur” olan soL sosyal medyada da ilgiyle karşılandı.

soL'un ilk sayısını alan, alamayan bazı okuyucuların Facebook ve Twitter'da görüşleri şöyle yer aldı:

Huseyin Hikmet: @SolGazetesi'ni aldım, okudum, beğendim. Daha da iyi olur mu diye sordum. Olur. Herkese tavsiye ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum...

Enver Aysever: @enveraysever2 yeni bir gazete SOL soluk olsun... yolu açık olsun ...

Tunç Toker : kavgaya hoşgeldin @SolGazetesi! Soluğun, nefesin daim olsun!

Burcu Demir: @SolGazetesi'ni sabahtan hemen aldım (: Sınıfın %80'ini sabahın erken saatlerinde gazete okuyorduk.

Ali Öztutan: @SolGazetesi Güneş soL'dan doğdu bugün...

Berk Kalkan: @SolGazetesi Ekmeğin yanında gazete alabilmeyi de özlemişiz...

Harbi Öztürk: soL gazetesi "HALKA YALAN SÖYLEMEK SUÇTUR!" diyor, üzerine basa basa. Evet halka yalan söyleyenler, halk düşmanıdır. Ancak soL doğru söyler.

arfo: @SolGazetesi bulmak için o kadar çok yürüdüm ki Ankaray'la eve dönmek zorunda kaldım. Tükenmiş çoktan :)

nursel tekin: Mardin'e kadar ulaştı @SolGazetesi aldık okuduk. halka yalan söylemek suçtur! yüksek tirajlar dilerim. yolunuz açık olsun.

Gözde Polat: 3'ü birarada pide, çay, @SolGazetesi. En keyifli kahvaltım!

Gökhan KURU: @SolGazetesi İktidar baskısına karşı, emeğin gücüyle soL. Her sabah daha güzel olacak!

Onur Erdem: Evet yaptım.. Gerçekten yaptım.. Gittim bakkala '1 ekmek 1 soL' dedim.. @SolGazetesi memleketin her yerinde..

Ferhat_GS: @SolGazetesi gece vardiyasında çalışıyordum ve sabahın olmasını iple çekiyordum ve sabah oldu Gazetemizi ALDIM...

Tayfun Sırman: Ürkütülmüş, sindirilmiş, işlevsizleştirilmiş Türkiye basınına yeni bir umut oldu @SolGazetesi

Aysel Akdemir: büyük bir zevkle okudum, yandaş medyadan kurtardığınız için binlerce kez teşekkürü bir borç bilirim hep var olun :)

soL gazetesi okuyucularından destek istedi
Yoğun ilgi gören gazetenin birçok noktada bulunamamasına karşılık soL gazetesi, okuyucularından soL’un bulunmadığı, gazetenin vitrine konulmadığı bayilerin bilinmesi için destek istedi. Dağıtımı Turkuvaz Dağıtım tarafından yapılan soL’un, bu nedenle Sabah gazetesinin satıldığı her yere gelmesi gerektiği belirtilen duyuruda okuyuculardan istenen destek şöyle yer aldı:

"soL'u vitrine çıkartmayan gazete bayilerini tespit edip bize bildirmenizi ve bu bayilerle tartışmamanızı rica ediyoruz. Uygun bir dille talepkâr olmanızda elbette bir sakınca yoktur ama lütfen gazete bayileriyle bu konuda kavga etmeyin. [email protected] adresine bir elektronik posta atarak bayi numarasını ya da tam yerini bildirin yeter. Gazetenin kendisine gelmediğini söyleyen bayilerin numarasını ya da adresini bildirin. Yok satan bayiler için de aynı şeyi rica ediyoruz. 'soL satıldı bitti' diyen bayilerin dağıtıma iade yapmaları ihtimalini ortadan kaldırmak için."

(soL - Haber Merkezi)