Sendika.org'a erişim 3. kez engellendi

​Sendika.org, TİB kararıyla 3. kez erişime engellendiğini açıkladı. Site, yayınını "sendika2.org" üzerinden sürdürdüğünü duyurdu.

Sendika.org, TİB kararıyla 3. kez erişime kapatıldı.

Sendika.tv'nin de kapatılmasıyla yayınına Sendika1.org adresiyle devam eden siteye, bugün bir kez daha erişim engeli getirildi.

Site, yayınına Sendika2.org adresiyle devam edeceğini duyurdu. 

Sendika.org'tan yapılan açıklama şu şekilde: 

"TİB’in söz konusu engelleme kararlarında hukuki ve teknik incelemelerden söz edilse de, hangi içeriğin neden sakıncalı bulunduğuna ilişkin bir tebligat ya da açıklama yapılmıyor; sitenin bundan önce yayımlanmış ve yayımlanacak bütün içerikleri toptan engellenerek siyasi boyutu açık bir sansür uygulanıyor."

"Daha önceki engelleme kararlarında da söyledik, tekrarlıyoruz: TİB’in açıklamasında teknik ve hukuki gerekçelerden söz edilmektedir. Yaşanan şey ne teknik ne de hukuki bir gerekliliğin yerine getirilmesidir; bu apaçık faşizmin gereğidir."

"Bu, iktidarda kalmak için savaş çıkarmayı, bombalar patlatmayı göze alan faşist bir iktidarın halkın haber alma hakkına saldırısıdır. Bilgisayar ekranlarında görünen basitçe bazı muhalif haber sitelerine erişimin engellenmesi değildir, ekranda görünen demokrasiye erişimin engellenmesi çabasıdır, faşizmdir."

"Yıkılmamak için titreyerek ve ancak saldırarak ayakta durabilen AKP’nin güneşi balçıkla sıvama çabasıdır. Ancak bu saldırganlık da onu kurtaramayacak!"