'Rusya ile ortak operasyon mümkün mü?'

Kısa süre öncesine kadar Rusya'ya yönelik saldırgan ifadeler kullanan AKP medyası şimdi "Rusya ile ortak operasyon mümkün mü?" tartışmalarına başladı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'den özür dilediği güne kadar tüm yazılarında açık Rusya düşmanlığı yapan AKP'liler şimdi Rusya'yla birlikte operasyonu tartışmaya başladı.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Rusya ile ortak operasyon mümkün mü?" başlıklı bir yazı kaleme alarak "önümüzdeki günler çok değişik gelişmelere açık" dedi.

Müderrisoğlu'nun yazısından bir bölüm şöyle:

Çavuşoğlu, DEAŞ'la mücadele kapsamında koalisyon uçaklarına İncirlik Üssü'nün açıldığını hatırlattıktan sonra Rusya ile de DEAŞ'a karşı işbirliğine girilebileceğini söyledi. Kastettiği İncirlik değildi. Ki bunu kendisi de izah etti. Ama sanırım Bakan, bir ipucunu da paylaşmış oldu. 24 Kasım 2015 uçak krizinin ardından Suriye'de DEAŞ'a karşı hava operasyonu kabiliyetini kaybeden Türkiye çok yakında Rusya ile koordineli biçimde DEAŞ unsurlarına sorti yaparsa şaşırmamak lazım. Belki de Rus uçakları ile Türk F-16'ları da DEAŞ'a karşı ortak hava harekâtı düzenleyebilir. Önümüzdeki günler, çok değişik gelişmelere açık...