'Oğlunu şempanzesi kadar bile eğitememiş'

Korkusuz yazarı Ümit Zileli, Mehmet Barlas'ı ve oğlu Cemil Barlas'ı hedef alarak, "Ne yazık ki mahdumunu, bir zamanlar nasıl da iyi eğittiğini anlatarak övündüğü şempanzesi kadar bile eğitememiş!" dedi.

1an TV'de “1 Haber 3 Yorum” adlı programda Cemil Barlas'la birlikte bir program sunan Ümit Zileli, Sözcü'ye yapılan operasyona ilişkin tartışma sonrasında kanaldaki görevinden istifa etmişti.

Konuyla ilgili bir köşe yazısı kaleme alan Zileli, "Mehmet Barlas'a acıdım doğrusu; kendisi yandaş falandır ama hiç olmazsa entelektüel birikimi vardır… Ne yazık ki mahdumunu, bir zamanlar nasıl da iyi eğittiğini anlatarak övündüğü şempanzesi kadar bile eğitememiş!" dedi.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

Beni tanıyanlar, okur ve izleyicilerim karşıtım dahi olsa iyi bilir:
-Köşemi asla kendi özel meselelerim için kullanmam, kullanmadım!..
Ancak iş haysiyet ve şeref yoksunluğuna, terbiyesizliğe, ahlaksızlığa, yalancılığa, tarihi tahrif etme alçaklığına, el etek öpme rezilliğine, gözü kararmış yanaşmalığa gelince iş değişir; haddini bilmeyen yanaşma artıklara hadleri itina ile bildirilir!..
Yaklaşık 3 aydır 1an TV'de “1 Haber 3 Yorum” isimli programda konuk katılımcı olarak Cem Küçük ve Cemil Barlas ile birlikte gündemi yorumluyordum. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği program önceki gün, 23 Mayıs Salı günü, Mehmet Barlas'ın oğlu olmaktan öte hiç bir özelliği bulunmayan Cemil adındaki şahsın mensubu bulunduğum Sözcü Yayın Grubu ve yazarlarına seviyesizce ve ahlaksızca saldırıda bulunması, benim de haddini bildirmem sonucu muhteremin stüdyoyu terk etmek zorunda kalmasıyla son buldu. Hemen ertesi günü de istifamı vererek programdan ayrıldım…

***

Benim için defter kapanmıştı…
Ancak ertesi gün yakın çevremden bu yanaşmanın almış olduğu ayar sonrası içine yuvarlandığı durumu pek hazzetmediğini ve sosyal medya üzerinden hakaretlerini sürdürdüğünü öğrendim… Açıp baktım; gerçekten pek içine oturmuş olsa gerek ki, bu kez SÖZCÜ gazetesinin yanı sıra KORKUSUZ'u da hedef almıştı!.. Şöyle kusmuştu içini:
-Aydın Doğan'ın artıkları yetmiyormuş gibi bir de Sözcü'nün “korkusuz” artıkları var!..
Ne denli akılcı, nasıl da dolu bir mesaj, görüyorsunuz!.. Okuyunca Mehmet Barlas'a acıdım doğrusu; kendisi yandaş falandır ama hiç olmazsa entelektüel birikimi vardır… Ne yazık ki mahdumunu, bir zamanlar nasıl da iyi eğittiğini anlatarak övündüğü şempanzesi kadar bile eğitememiş!..
O kadar cahil, o denli zavallı ki, aynı hesapta “FETÖ'ye destek” başlığıyla verdiği SÖZCÜ manşetlerinde bile gazeteyi akladığının, yereyim derken destek çıktığının farkına varamamış!.. Bu zavallı yanaşmaya son sözüm şudur:
-Çamur atmaya, hakaret etmeye yeltendiğin bu grubun tüm yazarları, tüm çalışanları, senin türündeki yanaşmaların yüzüne tükürmeye bile tenezzül etmez…
Hadi şimdi başka kapıya!..