Nagehan'dan al haberi: Tutuklanacak gazeteciler listesi...

Habertürk'ün AKP'li yazarı Nagehan Alçı, muhalif kimi isimlere ilişkin yürütülen soruşturmaları köşesine taşıdı. Alçı, tutuklamalara karşı çıktığını ilan ettiğini ve bunun üzerine bazı üst düzey yargı yetkililerin kendisine 'Çölaşanları mı savunuyorsun?' diye sitem ettiğini söyledi. Alçı'nın yazısı Türkiye'de yargının geldiği noktayı da bir kez daha gözler önüne…

Haber Merkezi

Habertürk'ün AKP'li yazarı Nagehan Alçı, yargı mensuplarının kendisine sitemini köşesine taşıdı.

Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Uğur Dündar, Necati Doğru ve birkaç ismin daha Sözcü davasından tutuklanacağı haberlerine karşı çıktığı için üst düzey yargı yetkililerinin kendisine sitem ettiğini belirten Alçı, yine bir yazara yönelik "hukuki bir bedel"den söz etti.

AKP yargısının atacağı adımları bizzat yargı yetkililerinden öğrenen Alçı'nın yazısından bir bölüm şöyle:

Ben, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde FETÖ’ye karşı çok sert mücadele veren ve Erdoğan’ı savunan bir insanım. Öte yandan ısrarla bu köşeden,“O süreçle ilgili kapsamı bu kadar genişletmek doğru olmaz. Böyle bakılırsa yüzlerce yazar tutuklanır. Çok yanlış olur” diye yazıyorum ve muhaliflerin haklarını savunuyorum.

Takip ediyorsunuzdur, son zamanlarda AK Parti’ye yakın medyada, bu soruşturma kapsamında Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Uğur Dündar, Necati Doğru ve birkaç ismin daha Sözcü davasından tutuklanacağı iddia edilerek haberler yapılıyor. Ben ta 15 Kasım 2017’de bu köşeden açık tavır koydum. Bunun üzerine Uğur Dündar teşekkür için aradı. Diğer yandan bu tavrımdan ötürü bazı üst düzey yargı yetkilileri de bana “Çölaşanları mı savunuyorsun?” diye sitem ediyorlar.

Durum böyleyken adını anmaya değmez bir kişi, iki gün önce Emin Çölaşan’ı savunmak uğruna ismimi vererek benim tutuklanmamı istedi. Ne diyebilirim ki? Şuursuzluk mu? Komedi mi? Karar veremedim...

Bunu gören Ankara’dan çok önemli bir isim aradı ve şöyle dedi: “Hakkını savunduğun adamları görüyorsun işte... Bunların 15 Temmuz ya da 28 Şubat darbecilerinden bir farkı yok!” Daha sonra o kişinin “Muaviye’den Erdoğan’a Din ve Siyaset” başlıklı kitabında Cumhurbaşkanı’na çok ağır hakaretler ettiğini, FETÖ ağzıyla iftiralar attığını hatırlattı ve bunun hukuki bir bedelinin olacağını söyledi. Ardından 15 Şubat 2018’de, yani 1 hafta önce Erdoğan ve Bahçeli’ye yönelik birçok iftirayı barındıran ve şöyle başlayan yazıyı gönderdi: “28 Şubat müdahalesi Erdoğan’ı iktidara getirmek için ABD tarafından yürütülmüş bir operasyondur...”