Mahkeme 'dönek'i hakaret saymayınca AKP'li Metiner köşesinden saydırdı: İtin birisi...

AKP İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, kendisine yönelik "dönek" eleştirisinin yargı kararıyla hakaret sayılmaması üzerine yazarı olduğu yandaş "gazete" Star'daki köşesinde bugün, "Bana dönek demiş itin birisi” başlıklı bir yazı yayımladı.

AKP İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, kendisine yönelik "dönek" eleştirisinin yargı kararıyla hakaret sayılmaması üzerine yazarı olduğu yandaş "gazete" Star'daki köşesinde bugün, "Bana dönek demiş itin birisi” başlıklı bir yazı yayımladı.  

Adıyamanlı gazeteci Hacı Boğatekin, 2011’de Mehmet Metiner için “Dönek misin, inek misin” diye yazmış, Metiner de kendisini mahkemeye vermişti. Anayasa Mahkemesi geçen hafta nihai kararında siyasetçilere yönelik ağır eleştirilerin hakaret kabul edilmeyeceğine hükmetmişti.

Metiner, Star adlı yandaş "gazete"de bugün yayınlanan yazısında “Bana dönek demiş itin birisi” başlığını kullandı.

Yazının girişinde, attığı başlığı, “Aşık Mahzuni Şerif’in en sevdiğim türkülerden birisi bu” diye açıklayan AKP’li vekil şöyle yazdı:

“Fikir ve kanaat değiştiren herkesi yetersiz ve sığ aklıyla ‘dönek’ diye suçlayan yobazların saldırganlığı her türlü pespayeliğin ötesindedir.”

Metiner, kendisiyle ilgili alınan kararda aynı sözlerin sıradan birine söylenince hakaret, siyasetçiye söylenince eleştiri kabul edilmesini eleştirdi.

AKP’li vekil yazısını şöyle bitirdi:

“Bize dönek demiş itin birisi der geçeriz de, bizi her gün ısıran itlerden koruyacak bir hukuk/adalet mekanizması olmayacaksa hayıflanırız elbet…”