Karşı çalışanları ödemeleri yapılana kadar nöbette

9 Şubat 2014'te yayın hayatına başlayan Karşı, yarın son kez okurlarının karşısına çıkacak. Gazete çalışanları ise kendilerine herhangi bir tebligatta bulunulmadan gazete kapatıldığı için ödemeler yapılana kadar gazete binasını terk etmeme kararı aldı.

(soL- Haber Merkezi) Son dönemde yaşanan istifalar ve işten çıkarmalarla gündeme gelen Karşı gazetesi yayın hayatına son veriyor. Yarın son sayısını çıkaracağı öğrenilen gazete 9 Şubat 2014'te çıkmaya başlamıştı. Çalışanlar ise kendilerine tebligatta bulunulmadığını ve ödemelerinin yapılmadığını belirterek binayı terk etmeme kararı aldı.

Çalışanlardan direniş gazetesi
Gazetenin son sayısını çıkardıktan sonra binalarıından ayrılmayan çalışanlar, taleplerini anlattıkları bir direniş gazetesi de çıkardı.

İstifalar ve işten çıkarmalar tartışma yaratmıştı
Daha önce Ali Ağaoğlu reklamı alınmasının ardından bazı köşe yazarlarının istifa ettiği Karşı'da kısa süre önce bir genel yayın yönetmeni değişikliği de yaşanmıştı. 15 kişinin işten çıkarılmasının sonrasından gazetenin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem görevini bırakmıştı. Erdem'in görevini Kutlu Esendemir devralmıştı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Turhan Ababey, bugünkü toplantıda gazetenin kapatılacağın konusunda çalışanlarına bilgi verdi. Gazete yönetiminden kamuoyuna yönelik kapanma kararıyla ilgili bir açıklama yapılmazken çalışanların kararı Twitter aracılığıyla depğerlendirdi.

Gazetenin spor editörü Kemal Illıkkan, "Bir gazetenin ilk sayısını yapmak ne kadar coşkuluysa son sayısını yapmak da o kadar acı vericiymiş" derken Çalışma Yaşamı Muhabiri Burak Öz de "Gazetecilik buraya kadarmış hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.